Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVENTNE MJERE Prijedlog Savjeta Hrvatske stranke umirovljenika za ublažavanje utjecaja inflacije

INTERVENTNE MJERE Prijedlog Savjeta Hrvatske stranke umirovljenika za ublažavanje utjecaja inflacije

'Potrebno je snažnije poraditi na zaštiti najugroženije skupine građana'

U nastojanju da sugrađanima, osobito starije životne dobi, pruže pomoć u prevladavanju svakodnevnih teškoća, Savjet Hrvatske stranke umirovljenika izradio je Prijedlog interventnih mjera za ublažavanje utjecaja inflacije na standard umirovljenika. Stoga, u današnjem priopćenju ističu dvije mjere koje se odnose na uvećanje osobnog odbitka umirovljenika po osnovi izdataka za zdravstvene usluge i nabavu ortopedskih pomagala te uvođenje besplatnih sistematskih pregleda te ukidanje sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju.

'Tako se nastojimo konkretnim, stručno obrazloženim prijedlozima odmaknuti od dnevno politikantskih i populističkih izjava, obećanja i poteza koji su zagušili hrvatsku političku scenu. Koliko ćemo u tome uspjeti, ovisi o brojnim faktorima, a zasigurno jedan od značajnijih je i podrška medija. Stoga se nadamo kako će naši prijedlozi zainteresirati i predstavnike sedme sile što će biti dodatan zalog i poticaj onima koji odlučuju da snažnije porade na zaštiti interesa trenutačno najugroženije skupine naših sugrađana.

Pri tome opravdanja za neuspjeh nema i ne možemo ih prihvatiti, a osobito ne vrlo čestu floskulu kako ne postoji financijska održivost za provedbu određenih mjera kada su u pitanju umirovljenici. Ne zaboravimo kako su umirovljenici ipak izgradili i obranili našu državu i nije pošteno da su ima financijska primanja i druga prava na začelju u odnosu na sve druge države u Europskoj uniji', poručili su iz Hrvatske stranke umirovljenika.

U nastavku je izvod iz Prijedloga interventnih mjera.

Vaša reakcija na temu