Ivica Todorić otkrio nove dokaze o kriminalu u Agrokoru i djelovanju Borg grupe

Ivica Todorić otkrio nove dokaze o kriminalu u Agrokoru i djelovanju Borg grupe

Detalje je iznio na konferenciji za novinare

Ivica Todorić danas je na konferenciji za novinare govorio o novim dokazima o kriminalu u Agrokoru i novim otkrićima u vezi djelovanja Borg grupe. Rekao je da je sve počelo kada je Martina Dalić rekla da će biti nova skupština. 

- Ja sam bio šokiran, bilo mi je jasno da je iza toga Plenković. Donio sam odluku da bude najmanja šteta za mene i druge učesnike. Ja sam se povukao, do 16. 3. nisam imao nikakvog pojma da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Bio sam siguran da ću to što se meni dogodilo ja dokazati sigurno i da ću ja pobijediti jer sam ja znao cijelu istinu, ali nisam imao za to dokaze. Morao sam strpljivo graditi svoju kulu od karata koja bi na kraju dobila sliku svega - kazao je Todorić.

Prijavio je, dodaje, Dalić i Plenkovića, a kada su ih odbili dobio je mogućnost uvida u spis iz kojeg je dobio puno dokaza. 

- Imam 600 mailova, svaki mail je potpisan od službenika iz MUP-a koji je obrađivao, sve je najurednije. Oni su okupili tu Borg grupu. Sva je dokumentacija nekako prilagođena tome. Prvi mail koji smo dobili glasi na datum 23.2. kada je Korunić pisao članovima Borg grupe. To je prvi mail kojim je Borg grupa komunicirala. Onda je pet mailova, tih pet mailova govori sve. Oni su se okupili 22., a ja sam 20. potpisao garanciju za Agrokor sa Sberbankom sa svom imovinom naše obitelji. Korunić kaže da je u Agrokoru loše stanje, on zahtijeva da Plenković mene zove hitno u Vladu na sastanak. Ja sam bio na nekom tajnom sastanku 26.2. u Vladi. Plenković disciplinirano izvršava zadatak koji mu je dao Korunić. Osnov je da bio da dođem u Vladu, da popijem kavu i da čim izađem šalju fejk news. Rekli su da sam 12 milijardi prebacio na neke otoke - govorio je Todorić.

Rekao je kako je i kako se iz dokumenata vidi da su ga htjeli dovesti u situaciju da mora predati kompaniju kod nekog notara te da je jedino Plenković znao tko će biti novi vlasnik. Nakon što je on odbio predati firmu kod notara, dodaje, krenulo se u Lex Agrokor. 

- Onda je došla nagodba koja je još kompliciranija i više protuzakonita. Stranci su dobili konačni udijel 64,20 posto, a domaći koji su imali jednako ili više dobili su 12 posto. Trebalo je biti obrnuto. S ucjenom su me tjerali da prenesem na iste te adrese kompanije. Upravo nevjerojatno. Dvije godine su se mučili da ostvare ono što su htjeli od početka, da ja potpišem i prenesem. I šta su sad na kraju napravili? Jedan veliki dio Agrokora su opljačkali, a Agrokorovu industriju su doveli na koljena, obezglavili. Procesi koje oni danas vode su kriminalni. Nagodba se više ne može provesti kako su je dogovorili - rekao je i dodao kako ga je Martina Dalić ucjenjivala.

Ustvrdio je i kako Agrokor nikakvih problema nije imao 2017. godine sve 'dok ih nisu napali'.

- Protiv mene ruska ambasada, američka ambasada, Bruxelles, HDZ. Sve ću dokazati, sve će se u dlaku znati. Agrokor nije bio u problemima, ja za to imam dokumentaciju. Nikakav dug nismo imali, odnijeli smo ogromne novce u Sloveniju, Bosnu, Srbiju. Ramljak je nabio tamne naočale tamo u Splitu, koji se obogatio na Agrokoru, njega se ništa ne pita, nego mene koji sam ostao bez svega i nemam ništa - zaključio je Todorić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57315, "");
Pregledaj komentare