Foto: Unsplash Iz Centra za socijalnu skrb došli pred kuću oca antimaskera, nije ih pustio unutra

Iz Centra za socijalnu skrb došli pred kuću oca antimaskera, nije ih pustio unutra

'Apsolutno Centar smatra da su narušena i prava druge djece na mirno i redovno školovanje i razumijemo zabrinutost njihovih roditelja'

U osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama 14-godišnji učenik ni danas nije pohađao nastavu jer roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama. Policija je roditelje prekršajno prijavila, a za Dnevnik Nove TV situaciju je komentirala Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok.

Prosvjed pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama nastavio se i u utorak. Roditelji su zaradili prekršajnu prijavu, a župan Željko Kolar apelirao je na to da se dramu privede kraju.

'Roditelji nisu pustili radnice u kuću'

Situaciju je komentirala ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Tanja Cujzek, otkrivši da su Centar o slučaju obavijestile škola i policija. 

'Danas su stručne radnice Centra izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti. Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima', otkrila je i dodala da su dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.

'Nadam se da će roditelji razmisliti o svemu i u interesu svog djeteta doći na razgovor', dodaje Cujzek.

'Nesuradnja je kažnjiva'

Napomenula je da je nesuradnja s Centrom za socijalnu skrb kazneno djelo.

'Rješenje će se naći. Čim se prikupe svi podaci, Centar odlučuje o sankcijama. Lepeza obiteljsko-pravnih sankcija je vrlo široka. Njih ne možemo izricati paušalno, već doista moramo utvrditi sve okolnosti koje jesu na strani obitelji i djeteta kako bi mjera bila primjerena situaciji', rekla je i otkrila kakve sve mjere postoje.

'Imamo mjere upozorenja u sklopu kojih roditelji mogu biti upućeni na određeni savjetodavni rad i roditeljske kompetencije i imamo nešto strože mjere stručne pomoći roditeljima, intenzivne stručne pomoći i nadzora te mjeru žurnog izdvajanja djeteta', kaže.

Uputila je i poruku roditeljima čija djeca u školu dolaze pod pratnjom policije.

'Apsolutno Centar smatra da su narušena i prava druge djece na mirno i redovno školovanje i razumijemo zabrinutost njihovih roditelja. Pozivamo njihove roditelje da nam se obrate ako imaju probleme', poručila je ravnateljica zabočkog Centra. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(109863, "");
Pregledaj komentare
29