Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Iz Milanovićevog ureda komentirali dogovor o nabavi Bradleyja

Iz Milanovićevog ureda komentirali dogovor o nabavi Bradleyja

'Plenković nam sada želi reći kako je odradio sjajan pregovarački posao'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je objavio da je postignut dogovor s američkom stranom o nabavi vojnih vozila Bradley. Sada se oglasio i Ured predsjednika Republike.

'Napokon, pet do 12, predsjednik Vlade Andrej Plenković dogovorio je s američkom stranom nabavu borbenih vozila pješaštva Bradley za opremanje Hrvatske kopnene vojske. Nakon što je prije par mjeseci izbacio iz proračuna sav novac za kupnju Bradleyja i nakon što je iz pregovora o Bradleyjima morao izbaciti svog nesposobnog ministra obrane - koji se više brinuo o opremanju stana što ga je dobio od države nego o opremanju Hrvatske vojske - Plenković nam sada želi reći kako je odradio sjajan pregovarački posao. Doista podcjenjuje inteligenciju svih koji su bili uključeni u nabavu Bradleyja, a samo naivnima može prodavati priču kako je sve što je radio bio manevar, a ne kardinalni nemar koji je Hrvatsku vojsku mogao skupo koštati – da dugoročno ostane bez borbenih vozila pješaštva.

Uvjereni smo doista kako Plenkovićeva odluka nema baš nikakve veze s pritiscima i angažmanom Predsjednika Republike koji je još početkom studenoga prvi upozorio javnost da je ministar, koji se bavi opremanjem stanova, zaboravio opremanje vojske i prekrižio Bradleyje. Ni tada, ni nakon što mu je vojni vrh dao do znanja kako HV-u trebaju Bradleyji, niti kada mu je predsjednik Milanović javno pobrojio sve argumente zašto HV-u trebaju Bradleyji, Plenković nije znao što mu je činiti jer ga opremanje HV-a nije uopće zanimalo. Dobro je, za Hrvatsku vojsku, što je napokon donio odluku. Ali, država i vojska se ne vode od danas do sutra i ovisno o tome jesu li ministru obrane važniji ukrasi za stan ili borbena vozila pješaštva. Zaključno, Hrvatska vojska dobit će kvalitetna borbena vozila što je i najvažnije, a Predsjednik Republike zahvalan je američkim partnerima na strpljenju jer su odgovor Vlade čekali od 2017. godine do danas', zaključuje se u priopćenju.

Vaša reakcija na temu