Foto: Veljko Martinović IZNENAĐENJE: HDZ u utrku za primorsko-goranskog župana šalje Garija Cappellija

IZNENAĐENJE: HDZ u utrku za primorsko-goranskog župana šalje Garija Cappellija

Glavna mu je konkurencija dugogodišnji SDP-ov župan, politički veteran Zlatko Komadina

Gari Cappelli, bivši ministar turizma i nekadašnji gradonačelnik Malog Lošinja, bit će HDZ-ov kandidat za župana Primorsko-goranske županije, javlja Jutarnji list. Odlučio je to Županijski odbor primorsko-goranskog HDZ-a na svojoj sjednici, čime su demantirane višemjesečne spekulacije da bi kandidat za župana mogao biti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je ujedno i čelni čovjek županijskog HDZ-a, ili bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Cappelli je izabran za kandidata jednoglasnom odlukom, a ovaj je iskusni HDZ-ov političar trenutno saborski zastupnik i predsjednik Odbora za vanjsku politiku. U politiku je ušao iz turizma, koji mu je bio obiteljski biznis, a funkciju gradonačelnika Malog Lošinja obnašao je u tri mandata.

Početkom 2000-ih, Cappelli je bio i hrvatski konzul u Trstu, a od 2007. do 2011. bio je saborski zastupnik HDZ-a. U prvoj Vladi Andreja Plenkovića preuzeo je funkciju ministra turizma i njegov se mandat poklopio s uzastopnim višegodišnjim rastom te gospodarske grane u Hrvatskoj, ali i pojavom pandemije novog koronavirusa koja je žestoko pogodila taj sektor.

Svoj odlazak s ministarske funkcije najavio je još uoči prošlih parlamentarnih izbora i činilo se da odlazi u političku mirovinu, tako da je njegov odabir za kandidata za župana poprilično iznenađenje.

U utrci za župana glavna mu je konkurencija dugogodišnji SDP-ov župan, politički veteran Zlatko Komadina.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(90075, "");
Pregledaj komentare