Foto: RTL Jandroković kazao ima li HDZ kandidata za gradonačelnika Zagreba

Jandroković kazao ima li HDZ kandidata za gradonačelnika Zagreba

Mogle su se čuti i ružne riječi

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako mu se čini da je današnje aktualno prijepodne bilo slično kao i u prijašnjim sazivima, javlja Nova TV.

'Uobičajena retorika, zanimljiva pitanja, bilo je i iskrica između nekih zastupnika i premijera', kaže.

Mogle su se čuti i ružne riječi no predsjednik Sabora naglašava kako je 90 posto pitanja i odgovora bilo korektno.

'Neki zastupnici su krenuli đonom na premijera i on je onda malo tvrđe odgovorio, u jednoj ili dvije situacije su stvari malo otišle van kontrole. Ako je netko prešao crtu u svom odgovoru premijeru bila je to zastupnica Ahmetović, koja je usporedila premijera Plenkovića s Ivom Sanaderom, bile su tu neke vrlo ružne i neprimjerene usporedbe, ali nisam reagirao, nitko nije dobio opomenu. Premijera ne opominjem, nisam ni zastupnike, tolerirao sam malo žešću bitku', objasnio je Jandroković.

O Poslovniku u Saboru Jandroković kaže kako svi zastupnici imaju pravo na tri replike iako je ona često predmet rasprava.

'Sabor nije samo debatni klub kako ga neki doživljavaju, nego mora biti i efikasan. Svaki zastupnik ima pravo na tri replike. Kad se sve zbroji, klub od tri zastupnika ima 39 minuta da govori o svakoj točci. Ako u 39 minuta ne mogu artikulirati što misle, onda imaju neki problem', kaže Jandroković.

Komentirao je i odluku Ustavnog suda o odlukama koje je donosio Sabor, Vlada i Stožer civilne zaštite RH i rekao da predsjednik Milanović 'dosta oscilira' u svojim ocjenama, a nije sam pokrenuo ocjenu ustavnosti.

'Očito je postojao dogovor između dijela politike, jednog dijela ustavnih sudaca, dijela medija, nekih novinara, koji su jako strašno dizali tenzije oko odluka Stožera, što je posebno bilo vidljivo posljednjih dana uoči donošenja odluke Ustavnog suda. Ispalo je da su ovih 10 sudaca neki urotnici koji imaju neke tajne političke dogovore, a ovo troje su sveci koji su ispravni i koji se bore za pravdu', rekao je Jandroković.

Komentirao je i šuškanja da bi stranački kolege Davor Ivo Stier i Miro Kovač mogli postati veleposlanici.

'To ovisi o njihovoj želji, kolega Stier je u Saboru, ali je bio dobar diplomat i dugo smo surađivali. Ako bude dogovor o tome u Vladi i s Predsjednikom Republike to je moguće, ne bih imao ništa protiv tih imenovanja', kaže.

Upitan ima li HDZ kandidata za gradonačelnika Zagreba, Jandroković kaže kako iz vrha stranke nisu izašla imena koja se o toj temi spominju u javnosti.

'Ovo su za nas vrlo važni izbori, lokalni izbori, i za njih ćemo se dobro pripremiti. Osim Splita koji želimo obraniti, zainteresirani smo i za Osijek i Zagreb, a i Rijeka želi promjene', rekao je Jandroković u Dnevniku Nove TV.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75255, "");
Pregledaj komentare