Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash JAVIO SE ORGANIZATOR HODOČAŠĆA: I ja sam trebao biti u tom autobusu

JAVIO SE ORGANIZATOR HODOČAŠĆA: I ja sam trebao biti u tom autobusu

Ostao je u Poljskoj zbog smrti majke

Organizator puta poljskog autobusa u Međugorje Jaroslaw Milkowski otkrio je poljskim medijima da je on trebao biti u autobusu koji je sletio koji je sletio s A4 pri čemu je poginulo 12 osoba, ali ga je u tome spriječila osobna tragedija, piše Večernji list.

'Ovo je jako bolna stvar za mene, pogotovo jer sam danas pokopao svoju majku. Sad sam se vratio s pogreba i idem na policiju. Ovo je jako teško za mene, ali Božji sud koji proživljavamo nam je nepoznat', izjavio je za Fakt

Skupina hodočasnika sastala se u petak oko 15 sati u Częstochowu u Jasnoj Góri. Nakon molitve uputili su se s busom u Međugorje. Jaroslaw je trebao biti u tom autobusu, međutim otkazao je svoj dolazak zbog smrti i sprovoda svoje majke. 

'Neki su ljudi sami došli u Częstochowu. Ja sam vozio dio grupe iz Varšave u Częstochowu, ali zbog majčina sprovoda nisam išao s hodočasnicima. Trebao sam im se kasnije pridružiti, imao sam avionsku kartu', kaže Jarosław. 

Nakon mise na Jasnoj gori, autobus s hodočasnicima uputio se prema poljskoj granici. Autobus se trebao zaustaviti prije granice s Češkom kako bi nešto pojeli, a onda bi preko Češke, Slovačke i Mađarske krenuli prema Međugorju. Do mjesta su trebali stići nakon više od jednog dana putovanja, u subotu između 13 i 15 sati.  Milkowski tvrdi da su pauze bile predviđene svaka tri sata. 

U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolowa Podlaskog, Konina i Radoma. Među njima je bio i njegov prijatelj, svećenik iz Konina i časna sestra iz Jedlnia. 

Časna sestra je imala popis sudionika. Išla je s njima. Platio sam osiguranje, smještaj u pansionu', rekao je. 

Napomenuo je kako već godinama surađuje s prijevozničkom tvrtkom iz Plonska te je naglasio kako je riječ o pouzdanoj kompaniji. U petak je jedan vozač krenuo do poljske granice, a na granici s Češkom zamijenila su ga druga dva vozača. Autobus je po noći trebao putovati bez zaustavljanja i trebao je stići oko podneva u Međugorje. Međutim, to se nije dogodilo. 

'U subotu u šest ujutro dobio sam informaciju o nesreću, a sad idem u policiju na ispitivanje. Molim vas da molite za sudionike hodočašća', poručio je organizator.

Vaša reakcija na temu