Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JEDNOGLASNO U SABORU Iduće godine obilježit će se 1100. obljetnica hrvatskog kraljevstva

JEDNOGLASNO U SABORU Iduće godine obilježit će se 1100. obljetnica hrvatskog kraljevstva

Na rezultat glasovanja osobito je ponosan Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski

Veliki meštar Družbe 'Braća Hrvatskoga Zmaja', Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski putem društvenih mreža je poručio kako se danas u Saboru vidio rijedak prizor.

'Rezultat glasovanja o zajedničkom prijedlogu Družbe 'Braća Hrvatskoga Zmaja' i Matice hrvatske da se 2025. godina proglasi godinom obilježavanja 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva. Ujedinjenje od lijeva do desna. Rezultat: 127 glasova 'za' (100 %). 

Nakon jučerašnje trosatne rasprave, koja je odisala zajedništvom i pomirljivim tonovima (uoči točke o raspuštanju Hrvatskoga sabora), pri čemu je bilo i nekih malo disonantnijih tonova, na glasovanju je uslijedilo jedinstvo. 

To može samo snaga Družbe 'Braća Hrvatskoga Zmaja', ruku pod ruku s Maticom hrvatskom - dviju povijesnih hrvatskih kulturnih institucija, a uz podršku Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Hvala svima koji pomogli da se ovo ostvari. A sada nas tek čeka veliki posao da dostojno obilježimo ovu važnu hrvatsku obljetnicu, kao što su to učinili naši predšasnici 1925. godine', poručuje Grgić.


Vaša reakcija na temu