Foto: Screenshot Jelenić podnio zahtjev za razrješenje  s dužnosti glavnog državnog odvjetnika

Jelenić podnio zahtjev za razrješenje s dužnosti glavnog državnog odvjetnika

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jutros je izjavio da očekuje njegovu ostavku

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić uputio je danas Vladi Republike Hrvatske zahtjev za razrješenje s dužnosti glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Od prvoga dana sve do danas dužnost glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske obnašao sam s ponosom, predano, profesionalno i pošteno, rukovodeći se u svom radu isključivo Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, čuvajući neovisnost državnog odvjetništva. Tako sam postupao i tijekom svih 28 godina rada u državnom odvjetništvu.

Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezano za moje članstvo u masonskoj udruzi. To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na obnašanje moje dužnosti, no te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da je ono praktički postalo nemoguće. Istodobno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na cijelo državno odvjetništvo,  procijenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mjesto čelnika cijele državnoodvjetničke organizacije jedino moralno i odgovorno rješenje.

Stoga sam danas Vladi Republike Hrvatske uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske - izjavio je Jelenić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je rekao da očekuje ostavku Dražena Jelenića zbog njegovog članstva u masonskoj organizaciji. Kazao je da je razgovarao s Jelenićem te da očekuje da on sam da ostavku. Dodao je da članstvo u udrugama nije zabranjeno, ali i naglasio da članstvo u jednoj takvoj organizaciji predstavlja određen rizik.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(59154, "");
Pregledaj komentare