Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Josipović: Škoro je za Kolindu televizor u boji

Josipović: Škoro je za Kolindu televizor u boji

Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu - smatra bivši hrvatski predsjednik

Ivo Josipović je prije pet godina izgubio predsjedničke izbore za samo 32.000 glasova i tako ostao bez svog drugog mandata. U njegovu fotelju na Pantovčaku sjela je Kolinda Grabar-Kitarović.

- Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala - rekao je Josipović u razgovoru za RTL Direkt.

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josipović kaže da se pogubila.

- Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu - smatra bivši hrvatski predsjednik.

Slaže se da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

- Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro - rekao je.

Jedan od onih koji napadaju predsjednicu je i Mislav Kolakušić, još jedan predsjednički kandidat. Josipović za njega kaže da je zaigrao na kartu populizma.

- On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govori niti je izvedivo niti moguće, no često neukim ljudima dobro zvuči - misli Josipović o Kolakušiću.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković rekao je da Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Josipović i Mesić te da postoji 'koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika'.

- Mislim da gospodin predsjednik sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari - političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Jandrokovićev trik je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji - rekao je Josipović u RTL Direktu.

Za svog kandidata Zorana Milanovića smatra da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

Vaša reakcija na temu