JURNJAVA NEVEROM Rimac o zaposleniku: 'Nadam se da će biti kažnjen'

JURNJAVA NEVEROM Rimac o zaposleniku: 'Nadam se da će biti kažnjen'

Komentirao je brzinu od 232 km/h na javnoj cesti

45 poduzetnika iz 38 zemalja večeras se bori za prestižnu titulu EY svjetskog poduzetnika godine. Veliko finale inače se tradicionalno održava u Monacu, ali zbog pandemije ove godine dodjela se prenosi samo uživo na američkom CNBC-u.

Hrvatsku, u jakoj svjetskoj konkurenciji, predstavljaju čelni ljudi obrazovne grupacije Algebre, jedne od najvećih domaćih privatnih obrazovnih institucija. Hrvatski pobjednici u dodjelu će se uživo uključiti iz hotela Esplanada u Zagrebu gdje se okupila domaća poslovna elita. U tom je društvu i Mate Rimac, koji je večeras gostovao u RTL-u Danas

Reporter RTL-a Boris Mišević kaže kako su svi hrvatski poduzetnici koji su predstavljali Hrvatsku imali šansu za pobjedu, a najbolji dojam tamo je imao Mate Rimac s kojim je i razgovarao uoči događanja u Esplanadi.

Algebra, obrazovni biznis bori se za svjetsku titulu. Ima li šanse, to je specifičan biznis, pitao je Rimca.

- Svijet se mijenja brže nego ikad i potreba za znanjima i kadrovima je u totalnoj izmjeni, kažu da 70 posto poslova koji će biti najtraženiji za nekoliko godina danas ne postoje. Mi Hrvati volimo reći da ništa ne valja, da obrazovanje ne valja, a s time se čak i slažem, da bi moglo biti puno bolje i tu je prilika za privatne firme kao što je Algebra da budu brži i bolji - odgovorio je Rimac.

Pitao ga je koliko je ova globalna priča bitna za razvoj kompanije, koliko je njemu pomogla i koliko je bitna za razvoj Hrvatske i poduzetničke slike koja se stvara o Hrvatskoj.

- Radimo s najvećim firmama na svijetu i prodajemo proizvode koji su jako skupi, recimo Hyundai ili Porsche ili Volkswagen... Hyundai i VW imaju četiri puta veće prihode od cijele Hrvatske zajedno. Onda sam shvatio da u Hrvatskoj ne postoje pravo bogati ljudi, mi to nemamo uopće na toj razini - izjavio je.

Oni u Monte Carlu prije nekoliko godina su baš ti, kazao je reporter.

- Upravo tako i tamo možemo upoznati ljude koji su milijarderi, koji imaju biznise koji su veći od cijele hrvatske ekonomije. Ja sam tamo upoznao nekoliko takvih koji su nudili jako velike investicije u firmu i htjeli surađivati. Recimo - Andrew Forrest. To mi je bilo najkorisnije, upoznati te neke ljude i ostvariti kontakt i nastaviti ga godinama kasnije - zaključio je Mate Rimac.

Evo što je odgovorio na pitanje kada će Kerestinec biti gotov, kada će zaživjeti:

- Ja sam stvarno ponosan na taj projekt, to je moj osobni projekt koji guram 7-8 godina...

Osvrnuo se i na prethodne izjave da ne može naći zemljište:

- Šest godina smo se borili za zemljište i to je sad napokon riješeno. Gotovi smo s projektima, izgradnja kreće u osmom mjesecu, želimo završiti do kraja 2023. i onda će to biti nešto stvarno posebno, ne samo za regiju, ne samo za autoindustriju, nego stvarno projekt koji će biti svjetski.

Možda dođu i drugi investitori kada vide da se u Hrvatskoj može raditi na najvišoj razini.

- To nam je želja, nije nam cilj samo izgraditi uspješnu firmu nego i privući druge da dođu, kao što je Porsche uložio u Infinum kroz nas i želimo da dože još puno proizvođača raditi razvoj i proizvodnju.

Za kraj je komentirao vožnju Nevere 232 km/h.

- To je apsolutno neprihvatljivo i mi kao firma to ne potičemo i govorimo svima da na javnoj cesti moraju biti oprezni. Nakon toga smo bili puno oprezniji, svi su kupci bili pod nadzorom. U tom slučaju se radilo o zaposleniku firme i neki mediji su objavili njegovo ime, ali ja radije ne bih kolegu na televiziji prozivao. Ali nadam se da će biti kažnjen. Razgovarao je s policijom kao i bilo tko drugi - poručio je.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100409, "");
Pregledaj komentare