Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAOS U SABORU Glasnović urlao o Jugoslavenima, Jandroković zastupnike izrešetao opomenama

KAOS U SABORU Glasnović urlao o Jugoslavenima, Jandroković zastupnike izrešetao opomenama

Posvađali su se oko Zakona o popisu stanovništva

U Saboru je iza podneva izbio kaos kada je na red došlo glasanje o Zakonu o popisu stanovništva oko kojeg su se natezali manjinci i HDZ, da bi se na kraju, kako se čini, ipak dogovorili, što je onda izazvalo burno negodovanje mostovaca i desnice u saboru. 

- Utvrdili smo da je vladajuća većina stabilna i da će predstavnici nacionalnih manjina, odnosno Klub nacionalnih manjina nazočiti glasovanju i da ćemo zakon donijeti s uputstvima koja će utvrditi Državni zavod za statistiku tijekom ožujka. Zavod će voditi računa da na područjima gdje su koncentrirani pripadnici nacionalnih manjina popisivači dolaze iz redova nacionalnih manjina - rekao je prije glasanja HDZ-ovac Branko Bačić.

Kada je ta točka došla na red, izbila je svađa, a posebno je zaiskrilo između Bože Petrova s manjincem Furiom Radinom. Uključili su se i drugi mostovci koji su se počeli svađati s manjincima, a onda i s HDZ-ovcima. Ušli su i u polemiku s predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem koji im je podijelio opomene. 

Uključio se i Ivan Pernar, Hrvoje Zekanović te Željko Glasnović koji je počeo urlati o Jugoslavenima. 

Sve je prekinuto stankama nakon čega se sjednica nastavila, a Zakon o popisu stanovništva je bez problema prošao glasanje, piše Index.

Vaša reakcija na temu