Foto: Screenshot: RTL Karamarko: Nakon moje smjene Crna dama je ušla u politiku

Karamarko: Nakon moje smjene Crna dama je ušla u politiku

Na odluku Povjerenstva Karamarko se žalio Upravnom sudu koji je odluku povjerenstva nepravomoćno poništio

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko na svom je Facebooku napisao post nakon što je Upravni sud ukinuo odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nakon koje je on prije pet godina otišao iz politike, piše Index.

Podsjetimo, ostavke na dužnosti u stranci i vladi Karamarko je podnio nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je tvrtka njegove supruge Ane Karamarko 'Drimia' primala novac od lobista MOL-a. 

Na odluku Povjerenstva Karamarko se žalio Upravnom sudu koji je odluku povjerenstva nepravomoćno poništio.

Karamarko se u objavi na Fejsu osvrnuo na ovu odluku suda.

'Upravni sud dokinuo je 24. veljače 2021. odluku Povjerenstva za sukob interesa o mom potencijalnom sukobu interesa u slučaju Ina-Mol od 15. lipnja 2016. godine. Dakle, dobio sam spor i dočekao svoju pravdu (dugo je trajalo). A javnost je dobila pravo na istinu. Svoju 'pobjedu' neću koristiti za bilo koji oblik trijumfalizma (iako sam samo čovjek), neću naricati o nasilnom prekidu karijere (iako sam HDZ-u donosio samo pobjede) i spominjati kako su mi okljaštrili CV (jer sam trebao biti to ili to...), neću kukati zbog okrutnih napada na svoju obitelj. Ali ne mogu izbjeći postaviti pitanje zašto ste ovoj zemlji nanijeli financijsku štetu od nekoliko milijardi kuna? Javnost još ne zna što se događa s drugom arbitražom, jesmo li i nju izgubili i ako jesmo, koliko to košta. Naravno, sve će to narod platiti. Koji? Onaj koji živi u zemlji razorenoga gospodarstva i nastoji svoju sreću naći negdje izvan Hrvatske. Autori scenarija mog rušenja nemaju materijalnih problema. To je sigurno', napisao je.

Pa nastavio.

'Ambicije, častohleplje, sluganski mentalitet, 'sigurnost fotelje', a ponajviše materijalna nezasitnost (uz neizbježnu izdaju) izvršitelja ovog nečasnog plana rezultirali su mojom ostavkom.

'Crna dama je nakon moje smjene ušla u politiku'

Naravno, i mediji su postavili čarobnu kulisu za ovu predstavu. I nitko od njih nije postavio pitanje brifiranoj družini u tajicama kako se osjećaju u ulozi onih koji su oduzeli siromašnima da bi dali bogatima. U Sherwoodskoj šumi se radi obrnuto', piše Karamarko.

Onda je napisao da je 'crna dama' nakon njegove smjene ušla u politiku. Karamarko nije imenovao o kome se točno radi. Na čelu Povjerenstva koje je Karamarka prozvalo za sukob interesa tada je bila Dalija Orešković.

'Crna dama je nakon moje smjene s obje noge uletjela u politiku. Ne bi li bilo normalno da nakon odlaska sa svoje 'časne' dužnosti nekoliko godina ima zabranu baviti se politikom? Nije li ona u sukobu interesa?

Mogao bih još o koječemu, o suradnicima, o prijetvornosti, o kukavičluku... Duga priča.

Ostaje nam naša stvarnost, Hrvatska ovakva kakva jest i nada da možda (ipak) braniteljske žrtve nisu bile uzaludne. Rekoše pametni da Bog i krivim crtama piše ravno. Želim vjerovati da je tako.

P. S. Hvala svima koji su me sve ove godine podržavali i koji me podržavaju', piše Karamarko.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(91163, "");
Pregledaj komentare
29