KLIMATSKE PROMJENE: Ivica Puljak prosvjedovat će u petak s učenicima

KLIMATSKE PROMJENE: Ivica Puljak prosvjedovat će u petak s učenicima

To je njegova podrška i kao političara u ime stranke Pametno svim učenicima koji su se organizirali u Splitu, Puli, Varaždinu i Belom Manastiru

Iz stranke Pametno poručili su da će se Ivica Puljak u petak u 12.30 sati pridružiti učenicima u prosvjedu u Zagrebu, koji se organizira i kao globalni eko-prosvjed 'School Strike 4 Climate Change' i to kao znanstvenik koji godinama u svojim predavanjima naglašava kako su klimatske promjene najveći izazov današnje znanosti, a rješavat će se moći upravo kroz znanja koja će usvajati i razvijati mladi kako bi na globalnoj razini pronalazili potrebna rješenja klimatskih problema!

To je njegova podrška i kao političara u ime stranke Pametno svim učenicima koji su se organizirali u Splitu, Puli, Varaždinu i Belom Manastiru i koji su se za sada organizirali u ovom prvom pridruživanju tako i Hrvatske globalnom eko-prosvjedu.

- Klimatske promjene su ogroman i realan problem. Problem klimatskih promjena se može riješiti jedino i isključivo znanjem i suradnjom na globalnoj razini. Klimatske promjene najvećom mjerom su uzrokovane ljudskim aktivnostima i predstavljaju jedan od najvećih izazova današnjice. U ovisnosti o tome kako ćemo odgovoriti na izazov klimatskih promjena ovisit će kvaliteta života nas i naše djece u budućnosti. Stoga je izuzetno važno da se svi uključimo u diskusije i akcije oko toga kako ublažiti utjecaj klimatskih promjena i kako okrenuti trendove u pozitivnom smjeru - rekao je Puljak.

Istaknuo je kako budućnost po definiciji pripada mladim ljudima i zato je apsolutno važno da se oni aktivno uključe u diskusije i akcije o klimatskim promjenama. 

- U škole treba uvesti programe edukacije o klimatskim promjenama i što mi možemo i moramo raditi da se odgovornije ponašamo prema prirodi oko nas. Svijet se treba ujedinjavati jer jedino zajedno možemo riješiti problem klimatskih promjena. Zato nam treba ujedinjena, snažna i prosperitetna Europa. Nadu da se problem klimatskih promjena može riješiti trebamo tražiti u pozitivnim primjerima, kao što je smanjivanje ozonskih rupa nakon globalnog svjetskog dogovora o zabrani štetnih plinova. Znanje i suradnja su ovdje pobijedili. Stoga svim srcem podržavam ove prosvjede i poručujem učenicima i svim građanima da se aktivno zalažu i brinu za sebe, društvo i prirodu oko sebe. Probleme nam neće riješiti netko drugi nego mi sami, znanjem i suradnjom. Budućnost treba aktivno graditi na temeljima znanosti, razuma i humanizma, suradnjom svih ljudi svijeta. Tada se svi problemi mogu riješiti - naglasio je Puljak.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14