Kolinda u Kninu: S odmakom vremena operacija Oluja ima sve veću povijesnu važnost i postaje školski primjer uspješno vođene vojne operacije

Kolinda u Kninu: S odmakom vremena operacija Oluja ima sve veću povijesnu važnost i postaje školski primjer uspješno vođene vojne operacije

Koliko možemo kad smo složni i jedinstveni, pokazali su i naši nogometaši!

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jutros je u Kninu, na svečanosti proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, poručila:

- S odmakom vremena operacija Oluja ima sve veću povijesnu važnost i postaje školski primjer uspješno vođene vojne operacije koja se proučava na mnogim vojnim školama u svijetu. Bilo je to vrijeme potpunog zajedništva hrvatskog naroda i hrvatskog vojnika, zato ne smijemo zaboraviti Domovinski rat i hrvatske branitelje.. Vrijednost domoljubnog zajedništva moramo prenositi budućim naraštajimja jer je to ključ uspješne izgradnje hrvatskog društva, cijele države i bolje budućnosti. To dugujemo i našim braniteljima, koji su ugradili svoje živote u temelje hrvatske, ne samo kako bi bila slobodna, već i pravno uređena, demokratska, gospodarski napredna i bogata. 

Još je, među ostalim, rekla:

- Koliko možemo kad smo složni i jedinstveni, pokazali su i naši nogometaši. Oni su kroz pravu nogometnu Oluju pokazali svijetu tko su i kakvi su Hrvati, što mogu učiniti kad se ujedine iseljena i domovinska Hrvatska, osvojivši kao moralni pobjednici srca ljudi diljem svijeta. A to nam svaki dan pokazuju i mnogi drugi Hrvati u različitim sferama života. Prioritet je daljnja izgradnja pravednijeg društva i stvaranje boljih uvjeta za život svih hrvatskih državljana. Zadovoljan građanin najveća je snaga društva i države.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare