Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot KOMORA SOCIJALNIH RADNIKA Podnesena kaznena prijava protiv Veljače i Janjić

KOMORA SOCIJALNIH RADNIKA Podnesena kaznena prijava protiv Veljače i Janjić

'Poticale su na mržnju'

Odvjetnički ured iz Zagreba podnio je uime Hrvatske komore socijalnih radnika kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, prenosi N1

Kažu da je 'unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Veljače i Janjić Medančić'. 

Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, 'masovno su se priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi. U ponedjeljak, kada je kaznena prijava podnesena, odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara. Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku', navode u priopćenju koje uime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš

Kaznene prijave podignute su, tvrdi se, jer je Jelena Veljača u više navrata posljednjih dana, nakon tragične smrti djevojčice Nikoll u bolnici u Klaićevoj, došla u sukob sa socijalnim radnicima, pri čemu su je oni optužili da pridonosi atmosferi huškanja i linča te da ni sama nije kompetentna za raspravu o tako kompleksnim i važnim temama.  

Društvenim mrežama posebno se širila navodna Facebook prepiska u kojoj su sudjelovale Nataša Janjić i Jelena Veljača. Iako iz screnshota koji se dijelio nije jasno koja je točno tema, Veljača piše u komentaru: 'Krv im je*em uhljebarsku'. 'Svi su ubojice. Svi odreda. Ignoranti smrdljivi', odgovorila je Janjić u screenshotu čija autentičnost nije potvrđena.

Vaša reakcija na temu