Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Kripto novčanik - kako ga otvoriti i sve što trebate znati
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Kripto novčanik - kako ga otvoriti i sve što trebate znati

Postoje softverski, hardverski, mobilni i web-based kripto novčanici

Osnovni korak za sudjelovanje u kupnji i prodaji kriptovaluta je kreiranje kripto novčanika. Uz pomoć Kripto cijene istražit ćemo sve što trebate znati o stvaranju kripto novčanika. 

Što je kripto novčanik?

Kripto novčanik je digitalni alat koji pojedincima omogućuje pohranjivanje, primanje i slanje kriptovaluta poput Bitcoina i Ethereuma. Osnovna svrha kripto novčanika je pružiti sigurno mjesto za pohranu privatnih kripto ključeva, koji su neophodni za pristup i upravljanje kriptovalutama. 

Kripto ključevi omogućuju vlasnicima novčanika pristup njihovim kriptovalutnim sredstvima, te ih čine odgovornima za sigurnost i upravljanje svojim digitalnim imetkom. 

U osnovi, kripto novčanik funkcionira kao digitalni pandan klasičnom novčaniku, ali umjesto fizičkog novca, sadrži digitalne valute. Kripto novčanici mogu biti različitih vrsta i oblika, prilagođeni različitim potrebama i razinama sigurnosti. Postoje softverski, hardverski, mobilni i web-based kripto novčanici, svaki s vlastitim prednostima i nedostacima. 

Softverski novčanici su aplikacije koje se instaliraju na računalo ili mobilni uređaj, dok su hardverski novčanici fizički uređaji koji često imaju dodatne sigurnosne značajke. Zbog toga su oni i najpopularniji novčanici kripto analitičara.

Odabir odgovarajućeg kripto novčanika ovisi o individualnim potrebama korisnika, kao i o razinama sigurnosti i praktičnosti koje su im važne.

Kako kreirati kripto novčanik?

Kreiranje kripto novčanika je najlakši korak koji morate napraviti ako se želite baviti kupovinom kriptovaluta. Iako postoje različite vrste kripto novčanika, u ovom članku ćemo se usredotočiti isključivo na softverske novčanike. Ali kako uopće otvoriti kripto novčanik? 

1. Odaberite aplikaciju za softverski novčanik. Prvi korak u stvaranju softverskog kripto novčanika je odabir pouzdanog pružatelja novčanika. Na tržištu postoji nekoliko novčanika, svaki sa svojim jedinstvenim značajkama i sigurnosnim protokolima, stoga je važno provesti temeljita istraživanja prije nego što odaberete novčanik. Neki od najboljih softverskih novčanika koji su dostupnih na tržištu su Exodus, Electrum i Trust Wallet.

2. Nakon što ste odabrali odgovarajući softverski kripto novčanik, preuzmite aplikaciju na svoj telefon ili računalo. Uz pomoć aplikacije, moći ćete pristupiti vašim kripto sredstvima kad god je potrebno. Prilikom preuzimanja aplikacije, pobrinite se da je preuzimate iz službene trgovine aplikacija (za android to je Play Store, a za iOS je App Store) ili web stranice (ako preuzimate aplikaciju na desktop) pružatelja novčanika kako biste izbjegli preuzimanje zlonamjernih softvera koji bi mogli ugroziti vašu sigurnost.

3. Kreirajte račun. Zatim kreirajte račun tako što popunite osnovne informacije poput vašeg imena i e-mail adrese. Neke aplikacije za novčanike također mogu zahtijevati da prođete postupak provjere identiteta, što uključuje podnošenje identifikacijskog dokumenta.

4. Prenesite svoja sredstva. Nakon što ste kreirali svoj softverski kripto novčanik i postavili račun, sljedeći korak je prijenos sredstava u svoj novčanik. Postoje različiti načini prijenosa sredstava, uključujući polaganje sredstava s bankovnog računa, razmjenu kriptovaluta ili primanje sredstava s drugog novčanika. Većina softverskih novčanika podržava više kriptovaluta, omogućavajući vam prijenos različitih sredstava. Kako biste financirali svoj novčanik, trebat će vam adresa novčanika koju ćete koristiti za slanje sredstava u svoj novčanik. Neki novčanici također podržavaju QR kodove koji se mogu skenirati kako bi se olakšao prijenos.

Sada kada znate što je to kripto novčanik i kako ga otvoriti, možete započeti s trgovanjem kriptovaluta!

Vaša reakcija na temu