Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Krstičević i Šundov se oprostili od pilota, pročitajte što su napisali

Krstičević i Šundov se oprostili od pilota, pročitajte što su napisali

Knjige žalosti su otvorene danas u Ministarstvu obrane RH i Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu

U Ministarstvu obrane otvorene su Knjige žalosti za stradale pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturinu koji su poginuli u tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu.

- Dragi Marine, duboko potresen i s boli u srcu primio sam tragičnu vijest. Svojim radom i djelovanjem ostavio si dubok i neizbrisiv trag u povijesti Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Odabrao si Hrvatsko ratno zrakoplovstvo kao svoju drugu obitelj i časno si služio svojoj Domovini. Hrabro si prihvatio sve što vojnički poziv nosi: čast, odricanje i nesebičnu žrtvu. Otišao si časno i ponosno. Hvala ti na svemu što si dao za Hrvatsku. Hrabri nebeski viteže, neka ti je laka hrvatska zemlja i vječno hrvatsko nebo. Počivao u miru - napisao je Damir Krstičević u Knjigu žalosti za Marina Klarića.

Tomislavu Baturini je napisao: 'Hrvatsko ratno zrakoplovstvo izgubilo je velikog pilota koji je služio Domovini na čast i ponos. Odabrao si nebo za svoj drugi dom, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo kao svoju drugu obitelj. Časno si služio svojoj Domovini i hvala ti na svemu. Zauvijek ćeš ostati u srcima svakog pripadnika Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Počivaj u miru hrabri viteže. Neka ti je laka hrvatska zemlja i vječno hrvatsko nebo.'

Od poginulih pilota se oprostio i general Mirko Šundov

- Dragi Marine i Tomislave, opraštajući se od vas, zahvaljujem vam na vašem doprinosu u razvoju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske. Uvijek ćemo vas pamtiti kao iskrene domoljube i predane suradnike. Ponosni smo što smo u svome okruženju imali priliku surađivati s vama kao iskusnim profesionalcima i ljudima koji su svoj život posvetili pilotskom i vojnom pozivu. Hrvatska vojska se ponosi s vama. U ime Hrvatske vojske i svoje osobno upućujem vam posljednji pozdrav i riječi svoje zahvale - napisao je Šundov.

Knjige žalosti su otvorene danas u Ministarstvu obrane RH i Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu, a od sutra će biti otvorene u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku, u matičnoj postrojbi poginulih pilota.


Vaša reakcija na temu