Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kujundžić je na izborima 2016. bio drugi najpopularniji HDZ-ovac u južnoj Dalmaciji

Kujundžić je na izborima 2016. bio drugi najpopularniji HDZ-ovac u južnoj Dalmaciji

Dragica Vranješ ušla je u Sabor kada je Milan Kujundžić dobio resor zdravstva

Andrej Plenković izvadio je ormara Milana Kujundžića nakon njegove neuspješne epizode s Hrvatskom zorom. Za parlamentarne izbore 2016. dobio je zadnje mjesto na listi HDZ-a u X. izbornoj jedinici, a u Sabor je ušao preferencijalnim glasovima. Na tim izborima Kujundžić je bio uvjerljivo drugi najpopularniji HDZ-ovac u južnoj Dalmaciji. Dobio je nešto više od 14 tisuća glasova, bolji je bio tek ministar obrane Damir Krstičević s 32 i pol tisuće glasova. Svi ostali bili su prilično daleko. Andro Krstulović Opara jedva je dobacio preko dvije tisuće, Petar Škorić ni 1600, Blaženko Boban s trećim rezultatom malo ispod 4500 glasova.

Kada je preuzeo Ministarstvo zdravstva, umjesto Kujundžića u Sabor je ušla Dragica Vranješ, kći HDZ-ovog načelnika Baške Vode, Jerka Roščića. Na izborima je bila pretposljednja po popularnosti s 1347 preferencijalnih glasova.

Premijer Andrej Plenković odluku o smjeni ministra Kujundžića donio je jučer nakon što se otkrilo da je u imovinskoj kartici zatajio stotine kvadrata mnogobrojnih nekretnina, ali i medijskih napisa o pogodovanju prilikom nabave medicinske opreme. Ovo je već 14. Plenkovićev ministar koji naprasno završava mandat.

Vaša reakcija na temu