Kuščeviću oduzeli četiri puške i samostrel: 'Očekujem ih nazad'

Kuščeviću oduzeli četiri puške i samostrel: 'Očekujem ih nazad'

Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje - kazao je

Lovri Kuščeviću, bivšem HDZ-ovom ministru, a sada saborskom zastupniku, oduzete su četiri puške i samostrel, pišu 24sata.  

- Ma da, istina je. Ja sam lovac, a uzeli su mi četiri puške i samostrel i očekujem da mi se vrate. Sve je, naravno, legalno i za sve imam potrebne dozvole. Oduzete su u svim ovim akcijama koje se provode - kaže nam bivši ministar uprave. 

A što će mu samostrel, pitamo ga. 

- Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje - kazao je Lovro Kuščević.

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u četvrtak predložilo je da se pokrene postupak protiv Kuščevića iz tri razloga: jer je sudjelovao na sjednicama Općinskog vijeća koje je odlučivalo o prenamjeni zemljišta 2011., a neko od tih zemljišta je u vlasništvu njegove supruge, zatim jer je imao nesrazmjer u imovinskoj kartici i zbog prenamjene prostornog plana iz 2015. godine. S druge strane, predloženo je nepokretanje postupka za pogodovanje šogoru za POS stanove, pišu 24sata.

Kuščević je ranije u petak najavio kandidaturu na unutarstranačkim izborima, no ne i na koju funkciju. Novinari su ga u petak pitali hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, na što je poručio 'ma joj, Bože sačuvaj.' 

USKOK je pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana. Uz Kuščevića, istragom su obuhvaćene još tri osobe koje USKOK sumnjiči za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na te zlouporabe i davanje lažnog iskaza, pišu 24sata.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57396, "");
Pregledaj komentare