Laburisti pristupili Amsterdamskoj, zastupa ih Mira Morović

Laburisti pristupili Amsterdamskoj, zastupa ih Mira Morović

Ona je njihova dugogodišnja članica i splitsko-dalmatinske podružnice stranke

Hrvatski laburisti-Stranka rada današnjim potpisivanjem pristupnog sporazuma u Sisku postala je šesta stranka što je ušla u sastav Amsterdamske koalicije. Odluka u pristupanju koaliciji, pojasnili su, ustvari je potpuno logičan slijed događaja i s obzirom na aktualnu političku situaciju u Republici Hrvatskoj i s obzirom na programske i svjetonazorske odrednice koalicije i stranaka što je čine, ali i s obzirom na nasušnu potrebu radikalnog mijenjanja smjera kojim se Hrvatska kreće. 

Zaštita i afirmacija ljudskih prava u svakom smislu te riječi, uređeno i napredno društvo, država u službi svih građana  i, što nama laburistima i jest svojstveno, zaštita prava danas posve obespravljenih i osiromašenih radnika i radništva uopće, ono je čemu naša koalicija, ne samo deklarativno već i svojim djelovanjem, stremi i na čemu ustrajno radi, dodali su.. 

- Hrvatska je danas uz Bugarsku najsiromašnija zemlja Europske unije prema svim parametrima. Debelo su nas prestigli i Rumunji koji su ne tako davno, još 2015. godine, bili iza nas. Toliko o uspješnoj Vladi Andreja Plenkovića. Da, svi smo željeli svoju samostalnu Hrvatsku, ali, ne, nipošto nismo željeli državu koju su i više od agresora uništili privatizacijska i pretvorbena otimačina, politička korupcija, organizirana pljačka koja se i danas događa, dakako preko leđa ono malo radnika kojih je ostalo u Hrvatskoj - rekao je David Bregovac, predsjednik Laburista.

Laburisti u ovoj izbornoj koaliciji participiraju s jednim kandidatom, odnosno kandidatkinjom. To je njihova dugogodišnja članica i predsjednica splitsko-dalmatinske podružnice stranke Mira Morović

- Ova vrijedna žena vrsna je znanstvenica, doktorica fizike s golemim iskustvom na brojnim znanstvenim projektima što ih je vodila radeći u Institutu za oceanografiju i ribarstvo. Do umirovljenja je bila i jedan od sindikalnih vođa u Sindikatu znanosti i visokog obrazovanja. S obzirom na znanstvene, odnosno stručne, ali i ljudske reference, kolegica Morović radom u Europarlamentu znate će štititi interese Hrvatske i svih njezinih građana. Ne sumnjajte, naša Mira, Laburisti i Amsterdamska koalicija Hrvatskoj mogu donijeti mnogo - tvrde Laburisti.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41325, "");
Pregledaj komentare