Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Lažnog mesara koji već desetljećima pljačka ljude odale tri zavodljive čokolade

Lažnog mesara koji već desetljećima pljačka ljude odale tri zavodljive čokolade

'Srela sam ga na ulici'

Lažnog kvartovskog mesara prepunog lažne ljubaznosti odale su tri slasne čokolade natpisa ‘Samo ti‘ i ‘Volim te‘ koje su ga u konačnici stajale novog uhićenja, piše Jutarnji list.

Riječ je o starom policijskom znancu Borisu Lackoviću (62) iz Velike Gorice koji u maniri mecene već desetljećima, u etapama kad nije iza rešetaka, potkrada građane.

Posljednja u nizu optužnica koje mu ‘pušu‘ za vratom je zbog krimena od 30. siječnja 2021. u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

Prema ustaljenom scenariju koji očito redovno ‘pali‘ Lacković je prišao prolaznici D.K.G. Prvo je zadobio povjerenje ‘podsjetivši‘ ju da je kvartovski mesar, a kako je postao djed odlučio je počastiti svoje mušterije paketom proizvoda iz mesnice. No pritom ju je zamolio da mu posudi 200 kuna.

- Srela sam ga na ulici te mi je rekao da je vlasnik mesnice i da je dobio unuka pa da tom prigodom časti kupce. Obećao mi je poslati paket po svojoj djelatnici da bi me odmah zatim pitao mogu li mu posuditi 200 kuna. Pristala sam i pomogao mi je odnijeti stvari do kuće. Putem se raspitivao živim li sama, imam li psa i dao mi je usput, kao mali znak pažnje, tri čokolade koje sam odložila na radijator u hodniku doma. A kad sam iz notesa iz torbe izvadila dvije novčanice od 100 kuna, taj čovjek je vidio i ostatak novca pa mi je svih 2300 kuna istrgnuo iz ruku i pobjegao - prisjetila se Zagrepčanka D.K.G. koja je ‘mesara‘ u najboljoj namjeri odvela do svoje kuće da mu posudi novac.

Na kraju je bila primorana pozvati policiju kojoj je odmah ukazala na njegov poklon - tri zavodljive čokolade u hodniku kuće odložene na drvenoj polici na zidu.

I upravo s tih čokolada izuzeti su kvalitetni tragovi koje je višestruki dugogodišnji varalica ostavio jer daktiloskopsko vještačenje i provjera kroz sustav ABIS pokazali su da je na čokoladi pronađen otisak papilarnih linija Lackovića koji iza sebe ima na desetke osuđujućih presuda zbog niza krađa, razbojništava, prevara.... od kojih prve potječu s početka ‘80-ih godina prošlog stoljeća.

Vaša reakcija na temu