Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula) LIJEPA PRIČA Pas Mate posjetio radnike brodogradilišta koji su ga hranili devet godina

LIJEPA PRIČA Pas Mate posjetio radnike brodogradilišta koji su ga hranili devet godina

'George Clooney među psima'

Iz skloništa  Snoopy - friends for life u Puli objavili su prekrasnu priču o psu Mati i njegovoj sudbini, u koju su se, kažu, sasvim slučajno upleli.

Priča o psu koji je devet godina kraljevao Tehnomont brodogradilištem u Puli započela je prije gotovo dvije godine.

'Formalno gledano, Mate je imao svog vlasnika, no njegova obitelj sastojala se od mnogih ljudi koji su radili u brodogradilištu. Oni su izgradili svoj dvorac s verandom za Matu, dijelili s njim marende, šetali ga, mazili i voljeli svakog dana tijekom devet godina koliko je proveo tamo.

Među njima je i naša Larisa - udomiteljica, šetačica i prijateljica. Te zime prije skoro dvije godine Larisa nas je zamolila na probamo Mati pronaći dom jer je vrijeme da se skući u pravoj kući. I tako se zakotrljalo...', napisali su iz skloništa na Facebooku.

Naime, tijekom fotografiranja za objavu primijetili su malu izraslinu koju je Mate imao pod kožom, a za koju se kasnije potvrdilo da je lipom.

'Prilikom pregleda te izrasline veterinar sasvim slučajno napipava drugu izraslinu, ovaj put u trbuhu. Ta izraslina samo što nije prsnula jer radilo se o 2 kg teškom tumoru slezene koji je trebalo hitno odstraniti. Iako je sve upućivalo na zloćudno, mi Mati ipak tražimo dom', dodali su iz skloništa.

Priča ima sretan kraj

I onda se javila Petra koja živi u Češkoj. Htjela je udomiti Matu bez obzira na njegovu dijagnozu. 

'Nećemo sad o poplavi emocija u to vrijeme jer lako ju je zamisliti. Ono što se dogodilo jest da je Mati nalaz stigao benigni, da je Mate ubrzo nakon operacije otputovao u Češku, da su se dvije mame zauvijek povezale i da je nedavno Petra s Matom stigla u posjet Larisi. I Puli. I Tehnomontu, i Snoopyju..

Proveli su divne dane svi skupa, Mate je izljubio sve svoje ljubavi, prošetao kao kralj po svom kraljevstvu u Tehnomontu, okupao se u našem moru i sretno vratio svojoj kući u Češku. Kakav rollercoaster emocija je to bio! Uživali smo kao gledatelji u kinu, jer ako niste znali, Mate je zapravo George Clooney među psima, samo toliko', ispričali su iz skloništa.

'I da, nije ovo The End. Bit će tu nastavka, a o tome ćemo kad se izdogađaju...', zaključuju.


Vaša reakcija na temu