Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Malenica: Referendum je važno i demokratsko pitanje

Malenica: Referendum je važno i demokratsko pitanje

'Uvodimo tijela koja vode nadzor i koja uvode nadzor svih faza i uvodimo nove institute koji do sada nisu bili prisutni'

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica je na HRT-u komentirao prijedlog novog Zakona o referendumu. 

Ministar je komentirao kako su prošle 24 godine otkako je donesen važeći Zakon, a danas je iznesen novi Zakon koji donosi novo rješenje instituta novog referenduma.

'Uvodimo tijela koja vode nadzor i koja uvode nadzor svih faza i uvodimo nove institute koji do sada nisu bili prisutni', rekao je Malenica.

Također je rekao kako bi definirao prijedlog referendumske inicijative i referendumskog prijedloga. Dodao je da se definiralo što sve potpis treba sadržavati te su se time dale ovlasti Državnom izbornom povjerenstvu.

'Referendum je jedno važno i demokratsko pitanje', naglasio je Malenica.

Vaša reakcija na temu