Martina Dalić podnijela ostavku, pročitajte što je izjavila

Martina Dalić podnijela ostavku, pročitajte što je izjavila

Premijer je ostavku prihvatio, a ona je rekla da vjeruje da će biti istraženo i kako je objavljena privatna komunikacija potpredsjednice Vlade

Premijer Andrej Plenković rekao je da je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku nakon današnjih razgovora u Banskim dvorima i da ju je on prihvatio. O njezinom odlasku iz Vlade priča se od izbijanja afere 'mailovi'. Iz objavljenih poruka proizlazi da su ona i premijer obmanjivali javnost kada su govorili o slučaju Agrokor te da su iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina koju je odabrala Dalić mogla dobro zaraditi na poslovima u Agrokoru. 

Nakon što je Plenković to objavio na zajedničkoj konferenciji za medije nastavio je s iznošenjem okolnosti u kojima je Lex Agrokor donesen. Rekao je da smatra da je u okolnostima u kojima su se tada zatekli Martina Dalić kontaktirala ljude koji su im mogli pomoći u kratkom roku.

- U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti oko Agrokora ispada  da sam ja postala teret, a ja to ne želim. Agrokor je pred nagodbom i očekujem da će ona biti postignuta. Vjerujem da će biti istraženo i kako je objavljena privatna komunikacija potpredsjednice Vlade, ne zbog mene nego zato što je to kazneno djelo. Nisam učinila ništa krivo,ili Bože sačuvaj protuzakonito. Ne želim biti uteg premijeru, Vladi ni HDZ-u, a bit će vremena i prostora kada će svatko objasniti svoju ulogu u krizi u Agrokoru. Ja nisam izazvala taj slom, ali sam učinila sve da zaposleni i dobavljači prođu s čim manjim posljedicama - kazala je između ostalog Dalić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14