Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Matija Posavec: Mi smo jasni od početka. Ne postoji scenarij u kojemu smo uz HDZ

Matija Posavec: Mi smo jasni od početka. Ne postoji scenarij u kojemu smo uz HDZ

Osvojili su dva mandata

Lista Matije Posavca osvojila je dva mandata. On je potvrdio kako nema šanse da ide s HDZ-om.

'Još uvijek se nisam čuo ni s kim. Danas ću sjesti s predstavnicima centrističkih stranaka, s obzirom na to da su nam europarlamentarni izbori pred vratima, pa razmišljamo o okupljanju centrističke koalicije. Ono što sam govorio kroz kampanju i dalje stoji. Još uvijek postoji šansa formiranja Vlade lijevog centra koju ćemo mi iz Nezavisne platforme Sjever podržati. Neka se oni na vrhu dogovore.

Mi sada u tome ne sudjelujemo. U svakom slučaju je trenutno takva konstelacija snaga da i jedni i drugi imaju šansu formirati parlamentarnu većinu', kazao je Posavec Indexu pa dodao:

'Ne postoji scenarij u kojemu bismo se priklonili HDZ-u. Mi smo od samog početka bili potpuno jasni i rekli smo da ćemo, ako bude prilike, mogućnosti i potrebe da se lijevi centar okupi i formira parlamentarnu većinu, to podržati', kazao nam je Posavec.

Vaša reakcija na temu