Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot: RTL Medak: Najveći gubici će biti u prosincu, evo i koliko

Medak: Najveći gubici će biti u prosincu, evo i koliko

Od subote se zatvara oko 35 tisuća ugostiteljskih objekata

O posljedicama Vladinih mjera Ilija RadićRTL-u Danas razgovarao je s predsjednikom Nacionalne udruge ugostitelja Marinom Medakom.

Od subote se zatvara oko 35 tisuća ugostiteljskih objekata!

Svaki deveti pacijent u bolnici umire od COVIDA 19. Iza nas je rekordan dan novozaraženih - više od 4 tisuće!

U bolnicama s težim simptomima je 2 tisuće 171 osoba, a u protekla 24 sata umrla je 51 osoba. Sa simptomima ili zbog sumnje da su zaraženi u samoizolaciji je više od 50 tisuća ljudi. 

Zbog ovih su se brojki napokon odvažili u Vladi donijeti i strože mjere. Hrvatska se od subote djelomično zatvara. 

Do 21. prosinca živjet ćemo po novim mjerama - nema kave u kafićima, nema treninga, nema adventa na trgovima, pa čak ni svadbenih svečanosti.

O posljedicama Vladinih mjera Ilija Radić u RTL-u Danas razgovara s predsjednikom Nacionalne udruge ugostitelja Marinom Medakom.

'Ako lockdown bude do proljeća, ako pola objekata propadne, to bi bio ekonomski učinak 4 milijarde kuna. Bez ostalih stvari. A tu ne govorim ni o iseljavanju ljudi', kazao je Medak. 

O obeštećenju kaže:

'Umanjivanje štete za radna mjesta nam ne znači ništa. Naši radnici ne mogu raditi na minimalcu, naši radnici nisu krivi. Nitko nije previdio da će mu se ovo u životu dogoditi. Naši radnici nisu zaraženi, nisu bolesni. Ni jedna studija ne kaže da smo mi izvor zaraze. Mi smo svjesni da će nas se zatvoriti. Ali, obeštećenje tražimo', jasno će Medak.

Prosinac je pred nama, a ugostiteljski objekti neće raditi...

'U 12 mjesecu imam 2.5 milijarde kuna prometa. Najveći gubici će biti sada, u prosincu. Nema smisla otvarati u siječnju. Mi ćemo razgovarati o strategiji do Uskrsa, do travnja', istaknuo je.

Na pitanje hoće li biti i sada rada na crno, Medak je rekao:

'Sve dok imamo ljude koji misle da je ovo obična prehlada, bit će ljudi koji će organizirati proslave, tulume... Bit će udruga koje će se osnovati... Evo jedna je u podrumu ministra Beroša pa smo vidjeli da im policija ne može ništa', kazao je na kraju Marin Medak.

Vaša reakcija na temu