Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Medicinar iz Ivanca u ljeto 2016. nokautirao pijanu pacijenticu, sad je osuđen

Medicinar iz Ivanca u ljeto 2016. nokautirao pijanu pacijenticu, sad je osuđen

Nalaz sudskog medicinskog vještaka nedvojbeno je utvrdio kako je ozljeda nastala od udarca, a ne od pada

Prije više od četiri godine medicinski tehničar A.K. u Ivancu je nokautirao pacijenticu Ž.Ž. koju su prevozili u kolima Hitne pomoći jer se napila na zabavi, piše Index.

Sada je pravomoćno osuđen na četiri mjeseca uvjetno, dok je ona oslobođena optužbi za klevetu, piše portal Danica.

Toliko se napila da je Hitna morala doći po nju. Pravi problemi počeli su tek u kolima.

Priča ide ovako. U kolovozu 2016. ženi iz Ivanca pozlilo je od previše alkohola na proslavi Velike Gospe u obiteljskoj kući pa je obitelj pozvala hitnu. Po nju su došli vozač, liječnica i dotični tehničar A.K.

Žena je priznala da je malo više popila. Ispričala je kako se u kolima Hitne tresla od hladnoće te se u jednom trenutku pridigla iz nosila. Tehničar ju je upozoravao da se smiri i legne, no ona mu se odupirala nakon čega ju je snažno udario otvorenim dlanom u lice.

Od jačine udarca se onesvijestila. Desna strana lica bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podljev ispod oka. Tehničar je tvrdio da je sve to laž i naglašavao kako je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom o pod. Tako je na sudu svjedočila i liječnica koja je s njima bila u timu Hitne.

No nalaz sudskog medicinskog vještaka nedvojbeno je utvrdio kako je ozljeda nastala od udarca, a ne od pada. Osim toga, i medicinska sestra na prijamu u bolnici posvjedočila je da joj se uplakana Ž.Ž. požalila da ju je tehničar udario.

Iskaz liječnice sud je ocijenio kao pokušaj da se tehničaru ide u prilog.

'Kako je njezin iskaz u suprotnosti sa svim provedenim dokazima, isti kao takav od strane prvostupanjskog suda pravilno nije prihvaćen', stoji u rješenju Županijskog suda koji je odbio žalbu tehničara i potvrdio presudu.

Vaša reakcija na temu