Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Medvedov pomoćnik vrijeđao policajce u kafiću, razbio i vrata u postaji

Medvedov pomoćnik vrijeđao policajce u kafiću, razbio i vrata u postaji

Državni tajnik izazvao kaos

Policija je pola sata iza ponoći u ugostiteljskom objektu u Vukovaru zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Naime, prilikom legitimiranja jedne muške osobe, koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir. 

Kako bi utvrdili njihove identitete policijski službenici su obojicu doveli u službene prostorije policije. S obzirom da je druga muška osoba odbijala poći, doveden je uz uporabu tjelesne snage. 

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćeno je danas iz PU vukovarsko-srijemske.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list riječ o 61-godišnjem Stjepanu Sučiću, državnom tajniku u ministarstvu branitelja i prvom čovjeku Ureda za zatočene i nestale u tom ministarstve te Krunoslavu Šeremetu, ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Navodno su bili neugodni prema policajcima, pozivajući se navodno i na ministra branitelja Tomislava Medveda, a kako Šeremet nije želio poći s policajcima pozvana je i interventna policija koja ga je privela uz primjenu tjelesne snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama.

Sučić je prilikom ulaska u policijsku postaju oštetio ulazna vrata u prostoriju u koju je doveden.

'Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. S obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju', stoji u priopćenju policije. 

Vaša reakcija na temu