Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU istarska MEMORIJAL 'ŠIME BUZOV' Policijski motociklisti odmjerili snage, donosimo rezultate

MEMORIJAL 'ŠIME BUZOV' Policijski motociklisti odmjerili snage, donosimo rezultate

Natjecanje nosi naziv poginulog policajca iz PU splitsko-dalmatinske

U Puli je danas održano 12. po redu natjecanje policijskih motociklista, koje od 2015. godine nosi naziv Memorijal 'Šime Buzov'. Naziv je dobilo po policijskom službeniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Natjecanje su organizirali Služba za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Policijska akademija, uz organizacijsku podršku Policijske uprave istarske. Svoje vještine pokazalo je četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Nakon minute šutnje za stradalog policijskog službenika, natjecateljima se obratio načelnik istarske policije Alen Klabot koji je svima zaželio puno sreće i sigurnu vožnju. 

'Tragična Šimina pogibija pokazuje koliko je ovaj naš poziv težak, odgovoran i opasan. Kada oblačimo policijsku odoru i odlazimo u službu, ne znamo što nas taj dan čeka i kako će on završiti. Zato čuvajte jedni druge i budite si oslonac dok obavljate svoje zahtjevne zadaće', poručio je načelnik policijske uprave.

Podno velebne Arene policijski službenici su potom s motociklima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motociklista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Denis Brajković iz PU istarske. U konkurenciji ekipno najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Vedran Bralić i David Jovac), a treća je bila ekipa PU istarske (Denis Brajković i Zvonimir Mijačević).

Pehare najboljim sudionicima natjecanja uručili su načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Josip Medved. Poseban pehar pripao je Aniti Prgomet Buić iz PU istarske, prvoj ženi koja je do sada sudjelovala na ovom natjecanju, a koja je zauzela odlično deseto mjesto u ukupnom poretku.


Vaša reakcija na temu