Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović METEOROLOG JAVLJA 'U topliji utorak oblačnije, jača južina'

METEOROLOG JAVLJA 'U topliji utorak oblačnije, jača južina'

Donosimo prognozu

Utorak će na istoku Hrvatske biti uglavnom sunčano. Povremeno umjerena naoblaka, ujutro uz rijeke moguća i magla, a uz jače naoblačenje navečer i u noći na zapadu Slavonije ponegdje kiša. Puhat će mjestimice umjeren jugoistočni i južni vjetar, a dnevna temperatura između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj od 22 do 25 °C, a najniže jutarnje vrijednosti između 10 i 14 °C. Tijekom dana dosta sunčanih sati, ali popodne porast naoblake te potkraj dana kiša. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, ponegdje s jakim udarima, osobito u višim predjelima.

Jakog jugozapadnog vjetra bit će i u Gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom će Jadranu puhati jugo, mjestimice jako, moguće i s olujnim udarima. Naoblačenje stiže već prijepodne, a od sredine dana valja računati i na mjestimičnu kišu. Potkraj utorka izgledni su ponegdje i izraženi pljuskovi. Temperatura danju od 18 do 23 °C, ponegdje na obali i otocima i malo viša.

Najviše vrijednosti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 23 i 25 °C. Popodne i navečer porast naoblake, zatim i kiša, najprije na sjevernom području. Puhat će jugo koje će jačati na jako, moguće mjestimice i olujno te će more biti umjereno valovito i valovito, mjestimice i jače valovito.

Podjednako valovito i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također tijekom utorka jačati jugo. Pritom još većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te, kao i drugdje u Hrvatskoj, relativno toplo s najvišom temperaturom od 22 do 25 °C.

Od srijede do petka na kopnu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremena kiša uglavnom u srijedu u noći i ujutro te zatim ponovno krajem četvrtka i u noći na petak. Zadržat će se razmjerno toplo, u petak manji pad temperature.

'I na moru uz jugo podjednako toplo kao početkom tjedna. Uz promjenjivu naoblaku povremena kiša, moguće i grmljavina, u srijedu i u četvrtak, samo rijetko i u sunčaniji petak, kad će zapuhati sjeverozapadnjak', prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu