Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Milanović u Kninu dijeli odlikovanja umirovljenim generalima

Milanović u Kninu dijeli odlikovanja umirovljenim generalima

Održavanje svečanosti počelo je na Kninskoj tvrđavi u 18 sati, a nikada do sad nije bilo tako loše vrijeme. U jednom trenutku počela je pljuštati kiša uz olujni vjetar

Uoči sutrašnje glavne proslave 25. obljetnice Oluje, predsjednik Zoran Milanović večeras će u Kninu dodijeliti odlikovanja generalima HV-a, piše Index.

Predsjednik će uručiti odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Održavanje svečanosti počelo je na Kninskoj tvrđavi u 18 sati, a nikada do sad nije bilo tako loše vrijeme. U jednom trenutku počela je pljuštati kiša uz olujni vjetar.

Milanović je ranije danas odlikovao postrojbu Prvi hrvatski redarstvenik, te u govoru upozorio na 'glupu izmišljotinu' da se hrvatski obrambeni rat prikaže kao zajednički zločinački pothvat. 

'Rat smo dobili, rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja da se na Haškom sudu sve to prikaže kao zajednički zločinački pothvat, ta je namjera propala', rekao je predsjednik na 30. obljetnici ustroja prve oružane postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik.

'Bilo bi dobro da se ne sramotimo kao država', poručio je Milanović, osvrćući se na najave pojedinaca da će na sutrašnju središnju proslavu 25. obljetnice VRO Oluje u Kninu ponovno doći u majicama s porukom 'Za dom spremni'.

'Nije to isto. U Okučanima je to bio protokol. Došli su ispred premijera i mene, a ovo je drugo. Bilo bi dobro da se ne sramotimo kao država, a ako već žele vikati, nek viču, ali neka ne oblače te majice, to nam radi štetu', izjavio je Milanović. 

Vaša reakcija na temu