Milijan Brkić odgovorio na optužbe: 'Bekavac je patološki lažljivac'

Milijan Brkić odgovorio na optužbe: 'Bekavac je patološki lažljivac'

'Kao takav nije mogao konkurirati za mjesto u sustavu državne uprave' - izjavio je Brkić

Milijan Brkić u Saboru je odgovorio na optužbe koje je danas bivši načelnik Splitsko-dalmatinske policije i savjetnik Splitsko-dalmatinskog župana, Marko Bekavac, uputio na njegov račun.

- Vi jako dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Ja nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam utjecaj na izrade sigurnosni provjera. S obzirom na to očito je da je gospodin Bekavac patološki lažljivac i kao takav nije mogao konkurirati za mjesto u sustavu državne uprave - rekao je Brkić u Saboru.

Upitan je i razmišlja li o odlasku s pozicije, na što je odgovorio da nikud ne ide.

Podsjetimo, bivši načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnji savjetnik župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnji član HDZ-a Marko Bekavac optužio je na konferenciji za novinare ravnatelja  SOA-e Daniela Markića da ne vlada sustavom "jer mu miševi kolo vode" te je ustvrdio da ga ucjenjuju Brkić i Karamarko.

- Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali", ustvrdio je i dodao da je uzrok svemu tome kamenolom Vilinjak, u blizini njegova rodnog mjesta Lovreća, koji "eksploatira Brkićev ortak Nikola Katić - izjavio je danas Bekavac.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(36515, "");
Pregledaj komentare