Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Beroš o majmunskim boginjama: Zaraženi ima blagi oblik bolesti, pušten je kući

Beroš o majmunskim boginjama: Zaraženi ima blagi oblik bolesti, pušten je kući

'Epidemiolozi su postupili po pravilima struke'

Ministar zdravstva Vili Beroš je za 24 sata komentirao prvi slučaj majmunskih boginja te kazao da su epidemiolozi postupili po pravilima struke, pacijentu su dane upute te nema, napominje, veće opasnosti od širenja. Ministru je postavljeno pitanje ima li razloga za zabrinutost i kakve su pretpostavke epidemiologa, očekuje li se širenje virusa.

Upitan kako to da pacijent nije hospitaliziran, budući da je prvi slučaj u Hrvatskoj, Beroš je odgovorio kako zaraženi ima blagi oblik bolesti, koji ne zahtijeva hospitalizaciju. Struka je tako procijenila - odgovorio je ministar na pitanje kako to da nije bilo hospitalizacije kao u slučaju prvog zaraženog od korone u veljači 2020., koji je također imao blage simptome.

Vaša reakcija na temu