Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ministar Filipović na Gospodarskom forumu Kosovo - Hrvatska

Ministar Filipović na Gospodarskom forumu Kosovo - Hrvatska

'Brojne mogućnosti vidimo u energetskom sektoru, cestogradnji, građevinarstvu, informacijskoj tehnologiji i telekomunikacijama'

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović boravio je danas u Prištini u Republici Kosovo gdje je sudjelovao na otvorenju Gospodarskog foruma Kosovo - Hrvatska kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Gospodarski forum Kosovo - Hrvatska održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Vlade Republike Kosovo Albina Kurtija. Uz ministra Filipovića, na Forumu su sudjelovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora Žarko Tušek, zastupnici Ante Bačić i Ermina Lekaj Prljaskaj te državni tajnici iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva turizma i sporta Hrvoje Bujanović i Tonči Glavina. Na otvorenju su se uvodno obratili predsjednik Vlade Republike Kosovo Albin Kurti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković putem video poruke. Ministar Davor Filipović i ministrica industrije, poduzetništva i trgovine Republike Kosovo Rozeta Hajdari govorili su o prilikama za razvoj gospodarske suradnje između Hrvatske i Kosova. Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Kosovo Ante Bačić održao je govor o euroatlantskom putu Republike Kosovo, dok je Arber Rexhaj iz kosovske Međuparlamentarne skupine održao izlaganje o prilikama za osnaživanje partnerstva između dvije zemlje.

'Hrvatsko - kosovski gospodarski forum odlična je prilika da institucije i poslovni partneri razgovaraju o daljnjem intenziviranju gospodarske suradnje između naših dviju zemalja. Iako je međusobna robna razmjena u porastu, želimo poboljšati njezinu strukturu, iznaći nove oblike trgovinsko-gospodarske suradnje te istražiti mogućnosti unapređenja investicijske suradnje. Hrvatska je spremna intenzivirati gospodarsku suradnju s Kosovom. Brojne mogućnosti vidimo u energetskom sektoru, cestogradnji, građevinarstvu, informacijskoj tehnologiji i telekomunikacijama.

U našem izaslanstvu danas je niz hrvatskih poduzeća iz spomenutih sektora te vjerujem da će Forum rezultirati novim poslovnim partnerstvima i produbljivanjem postojećih', izjavio je ministar Filipović.

Na marginama Gospodarskog foruma ministar Filipović sastao se je s ministricom industrije, poduzetništva i trgovine Rozetom Hajdari i ministricom gospodarstva Republike Kosovo Artane Rizvanolli.

Vaša reakcija na temu