Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay MINISTAR PRAVOSUĐA: Nema ovrha dok traje kriza

MINISTAR PRAVOSUĐA: Nema ovrha dok traje kriza

Bošnjaković je izvijestio da je od koronavirusa obolio jedan pravosudni službenik u Splitu, ali da zaraženih nema među zatvorenicima

Zbog koronavirusa i potresa u Zagrebu i pravosuđe je u karanteni, ali ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković za Dnevnik Nove TV tvrdi da su sudovi u funkciji. 

Radi se, kaže, na hitnim postupcima, odlučuje se o odlasku u istražni zatvor i o puštanju iz zatvora. ''Suci rade od doma i vjerujem da ćemo vidjeti rezultate u pitanju neriješenih predmeta'', rekao je.

Uvjeren je da medijski zvučni predmeti neće otići u zastaru, ali ipak razmatraju je li potreban poseban zakon koji bi regulirao pitanje rokova. 

'Imamo dobru lokaciju, to je zgrada na Kennedyjevom trgu, pa ćemo tamo preseliti dio Trgovačkog suda i dio Županijskog suda u Zagrebu', rekao je ministar.

Zgrada USKOK-a nije stradala u potresu, a ona Državnog odvjetništva je oštećena, ali ministar tvrdi da rade na predmetima. Sljedeći tjedan istječe natječaj za nasljednika glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića koji je odstupio zbog afere masoni. Na natječaj se još nitko nije prijavio, ali ministar nije zabrinut.

'Vidjet ćemo, znate da na početku natječaja nitko ne navali, vidjet ćemo u idući petak'', odgovorio je Bošnjaković na pitanje što ako se nitko ne javi na natječaj. 

Ministar neće kazniti Jelenića koji je otišao s mjesta glavnog državnog odvjetnika, ali ostao zamjenik. 

'Ja kao izvršna vlast ne moram na to reagirati, postoje druga tijela. Prema mojim saznanjima nema postupka. On nije nijednu nezakonitu odluku donio', vrludao je ministar.

Bošnjaković je izvijestio da je od koronavirusa obolio jedan pravosudni službenik u Splitu, ali da zaraženih nema među zatvorenicima. Potvrdio je da javni bilježnici zaprimaju prijedloge za ovrhu, ali ne izdaju rješenja o ovrsi dok traje kriza, donosi Dnevnik Nove TV.

Vaša reakcija na temu