Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com MINISTARSTVO SE POHVALILO Za vježbenike na brodovima u međunarodnoj plovidbi sufinancirat će se troškovi obveznih doprinosa

MINISTARSTVO SE POHVALILO Za vježbenike na brodovima u međunarodnoj plovidbi sufinancirat će se troškovi obveznih doprinosa

Za tu su svrhu osigurali više od dva milijuna kuna

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture poručuju da su osigurali više od dva milijuna kuna za sufinanciranje troškova obveznih doprinosa svim vježbenicima, koji su u 2019. godini ukrcani na brodove u međunarodnoj plovidbi. Ta je potpora osigurana temeljem Pravilnika o pokriću troškova plaća i doprinosa vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodovima u međunarodnoj plovidbi koji stupa na snagu 19. listopada, a kao prva mjera predviđeno je sufinanciranje troškova obveznih doprinosa vježbenika palube, stroja i elektrotehnike koji su ukrcani na brodove u međunarodnoj plovidbi te imaju u prebivalište Republici Hrvatskoj, odnosno uobičajeno boravište (rezident).

- Ukupni iznos državne potpore  planiran u proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu (i projekcijama za 2020. i 2021. godinu) iznosi 2,130,680.00 kuna, dok će se iznos sufinanciranja po pojedinom vježbeniku za pokriće troškova obveznih doprinosa, odrediti ovisno o ukupnom broju ostvarenih dana ukrcaja svih kandidata, koji su podnijeli prijavu resornom Ministarstvu, kao i u skladu s raspoloživim sredstvima, osiguranim u državnom proračunu za 2019. godinu. Zahtjevi se zaprimaju zaključno s 1. studenim tekuće godine - poručuju iz Ministarstva.

Namjenska financijska sredstva bit će isplaćena temeljem usvojenih zahtjeva za razdoblje od 1. siječnja do 1. studenoga 2019. godine, uz uvjet da su podnositelji zahtjeva prethodno uplatili predujam obveznih doprinosa za navedeno razdoblje. U tu svrhu, stručne službe Ministarstva razmotrit će sve zahtjeve u najkraćem mogućem roku, nakon čega će se objaviti popis primatelja koji ispunjavaju zadane uvjete. Isplata financijskih sredstava na račune korisnika je predviđena do kraja tekuće kalendarske godine.

Vaša reakcija na temu