Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Monika Kravić mora vratiti Zoranu Mamiću 200.000 eura, njen bivši suprug svjedočio u korist strica

Monika Kravić mora vratiti Zoranu Mamiću 200.000 eura, njen bivši suprug svjedočio u korist strica

'Taj sam ugovor potpisala na zahtjev svog supruga Marija Mamića. Nisam ga čitala ni gledala što potpisujem'

Monika Kravić Mamić, bivša supruga Marija Mamića, sina Zdravka Mamića, nakon razvoda našla se u nezavidnoj situaciji jer obitelji Mamić duguje pozamašan iznos.

Točnije, Zoranu Mamiću dužna je 200.000 eura, koje po nedavnoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Sesvetama mora vratiti, i to s pripadajućim kamatama koje teku od 16. prosinca 2016. godine, piše Večernji list.

Monika mora Zoranu Mamiću platiti i 167.750 kuna troška parničnog postupka. Novac nije vraćen u roku, a cijela ta priča, koja je za sada nepravomoćno sudski okončana, počela je u vrijeme kada su odnosi u obitelji Mamić bili idilični. Ili točnije 17. prosinca 2014. godine kada je, prema tvrdnjama Zorana Mamića, Monika Kravić Mamić od njega posudila 200.000 eura.

- Kada me tražila pozajmicu, bila je u braku s Marijem Mamićem. Htjeli su kupiti neku kuću u Ravnoj Gori. Radilo se o pozajmici od 200.000 eura, a s Monikom Kravić Mamić sklopio sam ugovor kod javnog bilježnika. Dogovor je bio da mi se taj novac vrati u roku od dvije do tri godine. Kako novac nije vraćen u roku, a ona se razvela od Marija, za povrat novca najprije sam se obratio njemu. No on mi je kazao da je on svoj odnos s njom riješio, a što se tiče tog novca, da to riješim s njom - iskazivao je Zoran Mamić tijekom postupka.

U svojem iskazu tijekom postupka Monika Kravić Mamić nije osporavala da je kod javnog bilježnika potpisala ugovor sa Zoranom Mamićem, no osporavala je da je od njega ikada dobila ikakav novac. Nije gledala što potpisuje:

- Taj sam ugovor potpisala na zahtjev svog supruga Marija Mamića. Nisam ga čitala ni gledala što potpisujem, a nisam supruga puno ni ispitivala oko toga. On mi je samo rekao da je to dio nekih njihovih poslovnih kombinacija. Na taj sam ugovor i zaboravila, a čak i kada sam sa Zoranom Mamićem bila u dobrim odnosima, o tom se ugovoru nije razgovaralo. U to sam vrijeme kupila jednu nekretninu na svoje ime, no ta nekretnina nema veze s ovom pozajmicom jer, dok sam bila u braku s Marijem, mi smo dobro živjeli i nitko nam nije trebao pozajmljivati novac - kazala je tijekom postupka Monika Kravić Mamić.

Tijekom postupka nije dokazala iz kojih je izvora taj novac došao pa je presuđeno u korist Zorana Mamića. Nije joj pomoglo ni svjedočenje bivšeg supruga koji je svjedočio u stričevu korist.

- Znam da je stric mojoj bivšoj supruzi posudio 200.000 eura za kupnju nekretnine u Gorskom kotaru i uređenje stana u Novalji. Iznos od 100.000 eura bio joj je uplaćen na račun, a 300.000 kuna bilo je uplaćeno na moj račun pa sam taj novac uplatio na njezin. Dio novca isplaćen joj je i u gotovini, a tome sam osobno bio prisutan - kazao je Mario Mamić.

Zajedno sa stricem i odbjeglim ocem Zdravkom Mamićem optužen je u aferi Dinamo II za izvlačenje 200 milijuna kuna iz GNK Dinamo.

Vaša reakcija na temu