Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/PlusPortal MORH udaljio iz službe vojnika koji je nokautirao Djeda Mraza

MORH udaljio iz službe vojnika koji je nokautirao Djeda Mraza

Produljen mu je istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je priopćilo da je prošlog tjedna podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede i protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede. U optužnici je predloženo i produljenje istražnog zatvora protiv 25-godišnjaka.

Njih dvojicu se tereti da su navedena kaznena djela počinili na Badnjak prošle godine ispred ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu. Tog dana je između 15.00 i 15.30 izbila tučnjava između više osoba, a u njoj su sudjelovali i okrivljeni mladići. 

Vojnik je udaljen s dužnosti

Kad je jedan od sudionika tučnjave, koji je bio odjeven u kostim Djeda Mraza, pao na tlo, 25-godišnjak ga je dva put udario nogom u glavu i tako mu nanio teške tjelesne ozljede.

27-godišnjaka se tereti da je oštećenika udario nogom u lijevu stranu prsišta, pri čemu je oštećeniku natučen prsni koš. Ministarstvo obrane je nedugo nakon incidenta potvrdilo da je 25-godišnjak njihov djelatnik i da mu je ranije već bila izrečena stegovna mjera. 

Protiv njega je pokrenut postupak u Hrvatskoj vojsci te je nepravomoćno udaljen iz službe i prekinut mu je radni odnos. 'Djelatnik Hrvatske kopnene vojske koji je sudjelovao u događaju 24. 12. 2022. udaljen je s dužnosti, a sve sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske', potvrdili iz MORH-a, prenosi Danas.hr.

Vaša reakcija na temu