Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Mostovac napustio stranku: 'Na krilima Miletića krenula je anticovid-priča'

Mostovac napustio stranku: 'Na krilima Miletića krenula je anticovid-priča'

'Mi smo liberali'

Iz MOST-a izlazi kandidat ove stranke za župana primorsko-goranskog Leo Pavela.

Razlog je, kako je objasnio za Index, između ostalog i taj da ova stranka snažno zastupa teze koje se mogu okarakterizirati i antivakserskima.

Pavela je u stranku ušao sa svojim kolegama Vjekoslavom Vahtarićem i Filipom Gardošem. I oni su skupa s Pavelom iz stranke izašli.

'Mi smo u priču ušli puna srca. Dakle, ja sam dobio ponudu da budem kandidat za župana. Mi smo ekipa koja se zalaže za boljitak Kvarnera i Gorskog kotara, a to podrazumijeva zbrinjavanje otpada, uređenje okoliša, izgradnju hotela... I to zato što je cijeli Gorski kotar zapeo u prostoru i vremenu. Nas trojica smo sad izašli iz stranke, kao i neki ostali članovi, ukupno šestero ljudi je izašlo, a to je desetak posto članstva u Primorsko-goranskoj županiji', rekao je Pavela.

'Mi smo liberali, u Mostu smo završili jer smo od njih dobili platformu, priliku kako bismo neke stvari promijenili. Boži Petrovu i Nikoli Grmoji smo rekli da smo liberali, oni su rekli da je to u redu', navodi.

Ističe kako su se htjeli baviti 'gospodarskim i komunalnim temama'.

'Ali dogodilo se da je na krilima Marina Miletića i ostatka ekipe krenula anticovid-priča, kao i anticijepljenje-priča. To je loše. Nismo očekivali da će se ekipa baviti tim, nekakvim referendumima i da će biti percipirani kao antivakseri. Predsjednik Zdravstvenog savjeta Mosta Ivan Bekavac je na strani svih pet krovnih liječničkih organizacija. Dakle, ja radim kao skiper i neću pričati o pandemiji, reći ću da liječnik kaže više o tome jer više i zna. A oni se kuže u sve živo, počeli su loše to eksponirati na vanka', rekao je on.

'Mi svi moramo dati prednost struci. Umrlo je preko 10 tisuća ljudi, u Njemačkoj, koja broji 80 milijuna stanovnika, dnevno umire četrdesetak ljudi, u nas na 3.8 milijuna njih 60-70.  A oni se tamo tiskaju u Zagrebu jedan na drugome i lupetaju te čine sramotu ostalim ljudima', objašnjava.

'Ta priča nije razlog zašto smo ušli u ovo, mi smo ušli zato da maknemo kanalizaciju iz mora, promičemo turizam, a ne da pričamo o abortusu ili covidu. To nema veze s razvojem', precizirao je Pavela.

Rekao je da stranci neće vratiti mandat u Županijskoj skupštini, gdje je jedan od dva vijećnika.

Vaša reakcija na temu