Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Motociklistima opet postavili zamku: 'Naletili smo na sajlu, dečko se danas jedva kreće...'

Motociklistima opet postavili zamku: 'Naletili smo na sajlu, dečko se danas jedva kreće...'

'Dosad smo već nailazili na zamke, ali u petak se prvi put netko zbog njih ozlijedio'

Dvojica motociklista u petak su u mjestu Jarki naletjeli na zamku. Netko je ponovno postavio sajlu između dva stabla, vjerojatno u namjeri da ozlijedi motocikliste u vožnji. I uspjelo mu je. Vozač se danas jedva kreće, piše 24sata.

- Na sajlu je naletio dečko od 23 godine, udario je o ruke i vrat i danas se jedva pomiče - priča nam predstavnik motociklista koji kaže kako bi volio ostati anoniman. Ljut je, jer su već nailazili na zamke, a pretpostavlja kako se radi o ljudima koji uistinu žele ozlijediti vozače.

Inače, Jarki su malo mjesto u općini Cestica, 20-ak kilometara udaljeno od Varaždina, a ujedno su dom dvadesetak ljubitelja motocrossa. Još uvijek nemaju klub, ali rade na njegovom osnivanju. Predstavnik motociklista kaže kako uvijek voze po dogovorenim stazama.

- Uvijek se vozimo isključivo državnim šumama, stazama koje smo dogovorili s načelnikom ili policijom te po vlastitim šumama. Nikada ne ulazimo na privatna zemljišta. Dosad smo već nailazili na zamke, ali u petak se prvi put netko zbog njih ozlijedio - priča čitatelj, veliki ljubitelj motocrossa još od djetinjstva. 

Napomenuo je i kako su tek nekoliko milimetara debelu sajlu skinuli kako se tkogod drugi ne bi ozlijedio.

Ovo nije izolirani slučaj. Prije nekoliko dana već su pisali o sličnom incidentu.

- Ovo je s namjerom pokušaja ubojstva, jednako kao i postavljanje nagazne mine! U zadnje vrijeme učestalo na više lokacija i ne bi se iznenadio da je riječ o psihopatu pojedincu ili nekoga tko želi steći status 'serijskog' ubojice. A mrtvih je, nažalost, već i bilo, ovo je samo jedan od komentara ispod objave članova Sportsko rekreacijskog društva 315 Sjeverozapad.

Oni su objavili na Facebooku upozorenje da je netko na stazi postavio sajlu. 

- Na Ivanščici, stazi Prekrižje, točnije kod desnog skretanja prema vrhu, kilometar i pol od vrha bila razvučena sajla između drveća!! Sajla je uklonjena, ali pažnja, jer nikad se ne zna gdje su budale sve to još razvukli!! - stoji u objavi SRD 315 Sjeverozapad. 

Oni su također sajlu uklonili te u objavi pozvali sve na oprez. U komentarima ispod objave stoje i informacije da sajli ima još, da su je našli i na putu koji spaja Pionir i Prekrižje. 

Podsjetimo na tragičnu smrt Doriana Semiona Valentića (21) iz Brnelića koji je u kolovozu prošle godine tijekom vožnje na motociklu šumskim putem na području Jelenja kod Rijeke naletio na sajlu. 

To je inače staza kojom voze motociklisti. Mladi je vozač imao teške ozljede, liječnici su mu pokušali pomoći na mjestu nesreće, ali nisu ga uspjeli spasiti. Sajlu je netko postavio u visini prsa i vrata motociklista. 

Tada je Tihomir Harambašić (27), član Facebook grupe Extreme Enduro Predators, rekao kako su znali naletjeti na svakakve zamke - od čavala, šiljaka, sajli, omči...

Vaša reakcija na temu