Foto: MUP MUP: Kako do svojih izrađenih osobnih dokumenata

MUP: Kako do svojih izrađenih osobnih dokumenata

Termin preuzimanja dogovorit će se telefonski

Kako bi se unatoč uvedenim promjenama uvjeta života i režima poslovanja funkcioniranje nužnih i potrebnih rutina održalo na optimalnoj razini, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava sve građane kojima izrađene osobne isprave nisu uručene, a koji su pri predaji zahtjeva ostavili kontakt brojeve svojih telefona, da će u narednim danima zaprimiti obavijest našeg Ministarstva radi dogovora oko termina uručenja isprave. 

Obavijest će sadržavati podatak o broju telefona i e-adresi policijske uprave ili postaje, na koju se trebaju javiti zbog dogovora o terminu preuzimanja izrađene isprave. 

Kako se zbog epidemije COVID-19 te zaštite zdravlja građana i zaposlenika MUP-a, ne bi stvarale gužve, termini će biti individualizirani, pa će se uručenja isprava obavljati postupno, kroz određeno razdoblje.

Riječ je o slijedećim osobnim ispravama:   

·         osobnim iskaznicama, 

·         putnim ispravama, 

·         vozačkim dozvolama, 

·         dozvolama boravka azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom, 

·         potvrdama o prijavi privremenog boravka državljana država članica Europskog gospodarskog prostora, 

·         boravišnim iskaznicama za državljane država članica Europskog gospodarskog prostora i članove obitelji državljana       Europskog gospodarskog prostora i 

·         biometrijskim dozvolama za boravak državljana trećih zemalja.

Građanima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju, te i ovim putem apeliramo da se pridržavaju danih uputa prilikom preuzimanja osobnih isprava, zbog zaštite njih samih i svih nas, poručuju iz MUP-a.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(62715, "");
Pregledaj komentare