Foto: Pixabay.com Na Braču je upisano više prvašića nego prošle godine

Na Braču je upisano više prvašića nego prošle godine

Iako Grad Supetar i otok Brač ukupno bilježe pozitivne trendove, mjesta za optimizam nema - upozorava gradonačelnica Marković

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković jedna je od rijetkih čelnica grada koja se može pohvaliti povećanim brojem upisane djece u prvi razred, kao i u vrtić. Tomu su svakako pridonijele i mjere koje je uvela otkako upravlja gradskom upravom. Ipak, iako Brač ima razloga za optimizam, Marković upozorava da je strateški problem države upravo demografija.

- Na Braču je ukupno upisano 146 prvašića, što je za 16 učenika više od prošle godine. U Supetru je ukupno upisano 44 prvašića, odnosno 12 više nego prošle godine. U Bolu je upisano 20, Postira 17, Milna 11, a Pučišća i Selca 10 prvašića. Od područnih škola u Sutivanu je upisano 12 prvašića dok će nakon dugogodišnje pauze i u Sumartin  ići sedam prvašića. U gradu Supetru je ukupno u školskoj godini 2013./2014. bilo upisano 350 učenika u 16 odjela dok je ove školske godine 2019./2020. upisano ukupno 425 učenika u 20 odjela. Iako Grad Supetar i otok Brač ukupno bilježe pozitivne trendove, mjesta za optimizam nema jer ove godine čak 137 škola nije imalo upisanih učenika u 1. razred te je jasno  da je strateški problem naše države upravo demografski - navela je. 

Što se tiče predškolskog odgoja, dodala je, u dječji vrtić Mrvica ukupno je upisano 197 djece u odnosu na 163 od prošle godine.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51213, "");
Pregledaj komentare