Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nakon Hebrangova istupa o Primorcu, oglasila se i Zajednica utemeljitelja HDZ-a

Nakon Hebrangova istupa o Primorcu, oglasila se i Zajednica utemeljitelja HDZ-a

'On ima ulogu kritičara-komentatora, u politici ne sudjeluje'

'Potpora HDZ-a, koju je Dragan Primorac dobio u svojoj kandidaturi, proizlazi iz uvjerenja da predsjednik RH mora biti osoba koja će poštovati Ustav RH, pozicionirati Hrvatsku u krug zapadnih zemalja i vratiti političku kulturu na Pantovčak. Na toj dužnosti treba biti predsjednik svih građana, a ne predsjednik koji uoči parlamentarnih izbora ide na Glavni odbor Grbinove bratije i priseže na statut SDP-a. Andrija Hebrang? Njegove uvrede su prizemne i neutemeljene, sve u funkciji pomaganja Milanoviću i partiji. On već dulje vrijeme odudara od HDZ-ove politike bazirane na Tuđmanovoj ostavštini i pozicionirane na europskom desnom centru. Ona je našoj stranci donijela 3 uzastopne pobjede na parlamentarnim izborima, a Hebrangu ulogu dežurnog kritičara - komentatora politike u kojoj odavno ne sudjeluje!',  stoji, među ostalim, u priopćenju Zajednice utemeljitelja HDZ-a 'dr. Franjo Tuđman'. 

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik ZUHDZ-a Ivica Tafra, donosimo u cijelosti:

Štetočina s Pantovčaka

Utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice 'dr. Franjo Tuđman' podržavaju odluku stranke o potpori kandidaturi Dragana Primorca za budućeg predsjednika RH, a ovu prigodu iskoristit ćemo i za osvrt na lažne optužbe koje je u javni prostor ubacio Andrija Hebrang.

Sramota koju Milanović nanosi Hrvatskoj i šteta koju radi hrvatskom narodu u BiH mora prestati. To nije uskostranački interes već pitanje oko kojega se, čak i prema objavljenim relevantnim istraživanjima, slaže većina hrvatskih birača. Zajednica Utemeljitelja želi i učinit će sve da Hrvatska dobije novog predsjednika, koji će znati pridonositi ostvarivanju nacionalnih interesa i davati svoj obol njezinom razvoju.

Snažna potpora Primorcu

Potpora Hrvatske demokratske zajednice, koju je Dragan Primorac dobio u svojoj kandidaturi i zbog koje će imati potporu i utemeljitelja stranke, proizlazi iz uvjerenja da na toj dužnosti mora biti osoba koja će poštovati Ustav RH, pozicionirati Hrvatsku u krug zapadnih zemalja i vratiti političku kulturu na Pantovčak. 

Predsjednik države treba biti predsjednik svih građana, a ne predsjednik koji uoči parlamentarnih izbora ide na Glavni odbor Grbinove bratije i priseže na statut Socijaldemokratske partije. Vratimo zato Milanovića partiji, a Hrvatskoj omogućimo da izabere predsjednika koji ima i znanje, i energiju i viziju za ključne izazove naše budućnosti.

Dežurni kritičar Hebrang

Andrija Hebrang? Njegove uvrede su prizemne i neutemeljene, te u funkciji pomaganja Milanoviću i partiji da ostanu na Pantovčaku. On već dulje vrijeme odudara od HDZ-ove politike koja je bazirana na Tuđmanovoj ostavštini i pozicionirana je na europskom desnom centru, što je našoj stranci donijelo tri uzastopne pobjede na parlamentarnim izborima, a Hebrangu ulogu dežurnog kritičara - komentatora politike u kojoj odavno ne sudjeluje. 

Otkako je Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku RH i utemeljitelju stranke kojoj se pridružio nakon njezine izborne pobjede, u pismu - nezadovoljan svojim razrješenjem - zaželio da 'razlikuje dobro od zla', nikako da počne razlikovati te dvije stvari. I danas, kada bi trebao prepoznati trenutak za smjenu Milanovića s Pantovčaka, Hebrang nažalost ponovno podređuje nacionalne interese svojim osobnim prioritetima i tlapnjama.

Vaša reakcija na temu