Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NAKON UVOĐENJA NOVIH MJERA Inspektori proveli više od 1000 nadzora

NAKON UVOĐENJA NOVIH MJERA Inspektori proveli više od 1000 nadzora

U ponedjeljak na Vladi prijedlog kazni

Od ponoći, kada su na snagu stupile nove mjere, pa do poslijepodnevnih sati provedeno je više od tisuću inspekcijskih nadzora u cijeloj državi, donosi Dnevnik.hr.

Utvrdili su da je bilo više od 50 slučajeva kršenja mjera, od čega ih je većina prošla s upozorenjima. Sedamnaest je prekršajnih prijava te jedna kaznena.

Za nadzor je mobilizirano još 77 pripadnika civilne zaštite, a u ponedjeljak bi na Vladi trebao biti i prijedlog kazni za nenošenje maski i druga kršenja mjera od strane građana. Predloženo je, kako doznajemo, da te kazne budu između 500 i 1500 kuna.

Od subote u ponoć na snazi je, među ostalim, ograničenje radnog vremena za pekarnice i trgovine kruhom i pekarskim proizvodima do 22 sata, a zabranjena je i prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 06 sati. Zabranjeno je i okupljanje više od 25 osoba.

Obustavljen je i rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskim usluga na poljoprivrednim gospodarstvima, osim za ugostiteljske objekte hotela i kampova te učeničke i studentske domove, koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, odnosno učenike i studente.

Zabranjene su svadbene svečanosti, obustavljen je rad casina, automat klubova i kladionica, teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara, dječjih i drugih radionica te plesnih škola. Zabranjeno je i održavanje svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa, manifestacija, probe amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene.

Vaša reakcija na temu