Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Napokon su uhitili silovatelja pasa iz Zagreba koji radi za Europski parlament

Napokon su uhitili silovatelja pasa iz Zagreba koji radi za Europski parlament

Trenutno je u zatvoru u Belgiji

Napokon je uhićen silovatelj pasa iz Zagreba Ivor Ivanišević, bjegunac s tjeralice koji radi za Europski parlament, prenosi Jutarnji list.  Kako pišu, uhićen je prije nekoliko dana u Njemačkoj i trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.

Uhićenje je uslijedilo nakon višegodišnjeg ignoriranja hrvatskog Europskog uhidbenog naloga, i to četiri mjeseca pred zastaru postupka i dva tjedna nakon što je Ivanišević na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ponovljenom postupku nepravomoćno drugi put osuđen u odsutnosti na godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Ivanišević (47) je osuđen jer je seksualno zlostavljao jednog od svoja dva psa te razmjenjivao zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima. Sud mu je također naložio plaćanje 4278.52 eura troškova, u što su uračunati veterinarsko vještačenje, sudski paušal i psihijatrijsko vještačenje o raspravnoj sposobnosti. Općinski sud u Zagrebu nepravomoćnu presudu donio je prije dvadesetak dana.

Podsjetimo, optužnica protiv njega podignuta je još 2017. godine. Otkrili su ga slučajno, u akciji usmjerenoj protiv pedofila u rujnu 2015. godine. U njegovu stanu na Knežiji zatekli su dva izmučena i izgladnjela psa te zaplijenili 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja. Prošle godine u rujnu je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, no presuda je ukinuta zbog proceduralnih razloga. Da nije tad osuđen već bi nastupila zastara, ovako se rok pomaknuo pa zastara nastupa sljedeće godine u rujnu. Krajem listopada ove godine počelo mu je novo suđenje, a njegov branitelj još je jednom zatražio isključenje javnosti što je sud odbio. Pred sam kraj ročišta stigao je prvi dopis Sirene-a kojime su obavijestili sud da ga belgijska policija ne može uhititi jer ima imunitet i da sve preuzimaju Ministarstva pravosuđa Hrvatske i Belgije.

Prema optužnici, Ivor je ženki ustezao vodu i hranu te kod nje proizvodio reflekse kako bi ona dozvoljavala fizičko maltretiranje. Iz nalaza i mišljenja veterinarskog vještaka proizlazi da je ženka psa bila fizički i psihički zlostavljana. Osim što joj je uskraćivana hrana i voda, nanošene su joj i povrede tijela koje su trajno utjecale na njezin život i zdravlje.

Psihičko maltretiranje se, pak, ogledalo u tome da je nastojao kod nje 'postići da prihvati tjelesne povrede bez da se brani pa je, prema mišljenju vještaka, morala birati između bolnih maltretiranja i smrti od dehidracije i gladi'.

Vaša reakcija na temu