NE ODUSTAJE UNATOČ ZABRANI: Zoran Erceg opet pred spomenikom Tuđmanu, zagrebačka policija zasad šuti hoće li ga opet uhititi

NE ODUSTAJE UNATOČ ZABRANI: Zoran Erceg opet pred spomenikom Tuđmanu, zagrebačka policija zasad šuti hoće li ga opet uhititi

PU zagrebačku pitali smo imaju li postupanje prema Ercegu. Nisu odgovorili. Tražili su pismeni upit

Splitski aktivist Zoran Erceg odšetao se nakon objave presude na zagrebačkom Prekršajnom sudu do spomenika Franji Tuđmanu te opet održao kraći ekspoze na temu da nije prvi hrvatski predsjednik i da je ratni zločinac jer je izdao Bosansku Posavinu. 

Erceg je jutros osuđen na 15 dana zatvora uvjetno, ali mu je zabranjeno i približavanje spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu na godinu dana zbog opasnosti da bi mogao ponoviti prekršaj. Presuda je nepravomoćna, a Erceg je odmah po objavi najavio kako ide do spomenika. Požalio se inače kako sudac jutros nije uopće obrazložio zbog čega je osudio. 

Ercega je privela zagrebačka policija nakon što je 10. prosinca na otkrivanju spomenika uzvikivao premijeru Andreju Plenkoviću da je Tuđman ratni zločinac. Tom prilikom Erceg je dobio i udarac u glavu s leđa. Mnogima se nije svidjelo kako je govorio o Tuđmanu. Erceg nam se požalio da je dobivao i udarce dok ga je policija sprovodila u postaju. 

Erceg je danas pred spomenikom najavio kako će svaki put kada dođe u Zagreb staviti na Tuđmanov spomenik natpis da je ratni zločinac. Žao mu je, rekao, što i danas to ne može napraviti. 

Njegovo pojavljivanje pred spomenikom privuklo je i snage reda. Legitimirali su Ercega i okupljene novinare pa smo pitali PU zagrebačku imaju li kakvo postupanje u tijeku, odnosno, namjeravaju li opet uhititi Ercega. U PU zagrebačkoj ništa usmeno nisu mogli reći, već su tražili pismeni upit. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41456, "");
Pregledaj komentare