Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Neki su ušli u Sabor iako nisu skupili ni 200 glasova

Neki su ušli u Sabor iako nisu skupili ni 200 glasova

Nije dobro prošla ni bivša ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Jedan od najbližih suradnika šefa SDP-a Davora Bernardića i glavni tajnik SDP-a doživio je sramotan poraz. Nikša Vukas je dobio tek 132 glasa. Ušao je u Sabor jer je bio na trećem mjestu u 1. izbornoj jedinici.

U šestoj izbornoj jedinici jedan kandidat, Krunoslav Katičić, na listi HDZ-a ulazi u Sabor kao treći na listi sa samo 187 glasova. Josip Salapić iz sedme izborne jedinice također ulazi u Sabor kao peti na listi HDZ-a, sa samo 224 glasa. 

Željko Reiner, potpredsjednik Sabora u prošlom sazivu, osvojio je jako malo glasova - samo 538, ali ipak ulazi u Sabor jer je bio drugi na listi HDZ-a. Bivša ministrica Nina Obuljen Koržinek, koja je u istoj izbornoj jedinici kao i Reiner, osvojila je tek 476 glasova. 

Zanimljivo je da su SDP-ovi Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin ušli u Sabor sa zadnjih mjesta. Hajdaš Dončić u 3. izbornoj jedinici s 14.485, a Grbin u 8. izbornoj jedinci sa 16.991 glas, piše Index.

Vaša reakcija na temu