Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (DVD Gornje Jesenje) NEVRIJEME U HRVATSKOJ Osmero vatrogasaca pješice se probijalo kroz snijeg da oslobode puteve

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Osmero vatrogasaca pješice se probijalo kroz snijeg da oslobode puteve

'Tko bude, ako nećemo mi'

U protekla tri dana Općinu Jasenje u Krapinsko-zagorskoj je zahvatilo snježno nevrijeme koje je odsjeklo zaseoke. Neki stanovnici nemaju struje, a nisu niti mogli proći kroz snijeg kojeg je na nekim mjestima napadalo i do 60 centimetara, pišu 24sata.

U pomoć, na teren je jučer izašla ekipa iz DVD-a Gornje Jesenje, njih osmero je pješačilo pet kilometara kako bi na području Brda Jesenjskog probili put prema odsječenim zaseocima Flaši, Gornji, Donji i Srednji Šaški.

'U jednom dijelu živi svega osmero ljudi, od kojih su četvero djeca. Neki vatrogasci su otišli s posla kako bi pomogli ljudima jer kako kaže kolega, tko bude, ako nećemo mi', priča predsjednik DVD-a Gornjeg Jesenja Karlo Habjanec.

'Nas sedam muškaraca i naša kolegica smo cijeli dan proveli u snijegu, a to je ujedno i naša prva intervencija ove godine. Mi smo krčili put, kako bi mogao proći traktor s ralicom, no i on je zapeo pa jedno vrijeme', smije se Habjanec, iako su svi promrzli. 


Vaša reakcija na temu