NIJE USPIO Ante Simonić odustao od predsjedničkih izbora

NIJE USPIO Ante Simonić odustao od predsjedničkih izbora

Nije dobio potporu 10.000 građana

Dr. Ante Simonić, odustaje od daljnjeg sudjelovanja u izbornoj kampanji za predsjednika Republike Hrvatske.

- Zahvalan sam svim volonterima, građankama i građanima na podršci i svestranom angažmanu u procesu prikupljanja potpisa. No, prikupljanje 10.000 potpisa bila je zakonska prepreka koju ovaj put nismo mogli preskočiti. U izbore za predsjednika Republike ušao sam kao neovisan kandidat s jasnim ciljem jačanja zajedništva koje je ključno za dostojanstvo i blagostanje nacije. Nisu me vodile osobne ambicije niti interesi pojedinih skupina. Vodila me ideja da svoja postignuća i znanje stavim na raspolaganje svim hrvatskim građankama i građanima - poručio je Simonić. 

Dodao je kako je siguran da je u komunikacijskom prostoru koji je primarno usmjeren na raskol društva potaknuo pojedince na promjenu retorike. 

- Prilike za razvoj Hrvatske u pluralnu demokraciju i zemlju koja može biti uzor drugima moj je cilj neovisan o kandidaturi za predsjednika, na tome ću i dalje postojano raditi kao građanin Lijepe naše. Brojni su me prijatelji i poznanici pitali pa zašto ulaziš u borbu za koju nije izgledna pobjeda. Moj odgovor je uvijek bio jasan – bitno je djelovati pa makar bila i neizgledna finalna pobjeda jer želim pokazati da možemo ovo vrijeme beznađa promijeniti u nadu i novo stvaranje.Nemojmo posustati graditi bolju budućnost koja potiče gospodarstvo, znanost, obrazovanje, znanje, poduzetnost, nove tehnološke iskorake, pravedno pravosuđe, poštivanje zakona i Ustava jer imamo stručnjake u svim segmentima našeg društva koji, nažalost, ne dolaze do izražaja - rekao je Simonić.

Pozvao je sve biračice i birače da u što većem broju izađu na izbore jer, kako je rekao, to je dan kada je naša zajednička budućnost, doslovno, u našim rukama.

- Podržimo stručnost, potaknimo rad, poštenje i zajedništvo. Djelujmo hrabro, svatko u svojim mogućnostima, za boljitak jedine nam domovine i obranimo je od sitnih privatnih interesa. Naša zemlja je bolja od svojih političara koje trebamo naučiti da dostojanstveno i odgovorno rade u interesu svojih građanki i građana - zaključio je Simonić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55158, "");
Pregledaj komentare